Yürüyüş etkinliğine katılan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eden Genel Sağlık İş Sinop Temsilcisi Mustafa Aytaç yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bugün ilimizin tabiat harikası olan Bektaşağa Göletinde toplandık ve tüm yol arkadaşlarımız ve aileleri ile bir araya geldik. Sendikal mücadelemizi gerek sahada gerekse yargıda devam ettirirken sosyal anlamda da faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Sinopspor maçında gergin anlar Sinopspor maçında gergin anlar

Sendikamızın Sinop temsilciliğini aldığımız gün yol arkadaşlarımız ile ne dediysek aynı kararlılıkla ve istikrarla yol yürüyoruz. Yeni bir sendikacılık anlayışından bahsettiğimiz de tam da bunu ifade etmeye çalıştık. Sadece hak arayışı için bir sendika çatısı altında toplanmaktan ziyade sosyal faaliyetleri de sık sık yapacağımızı, sağlık emekçilerimizin motivasyonunu arttıracağımızı ve sendikaya olan aidiyet duygusunu da geliştireceğimizi vurguladık.

Geldiğimiz şu nokta da gördük ki; sendikamıza üye olarak bizlerle aynı mücadeleye katılan yol arkadaşlarımızla bir gönül bağı kurduk, sendikamıza inandık ve inandırdık. Sonuca baktığımız da her geçen gün büyüdüğümüzü ve yol arkadaşlarımızın da bu mücadeleye inandığını gördük. Bizler farklı olacağımızı en başından bu yana vurguluyoruz, Genel Sağlık-İş sendikasını diğer tüm sendikalardan ayıran en önemli yanı da yol arkadaşlarımıza birer üye veya birer rakamdan ibaret olmadıklarını söylüyor onlara olması gereken değeri veriyoruz. Unutmayalım ki, sendika aynı mücadeleyi veren insanların kurduğu bir ailedir. Bunu başardığınız da sayılarınızın hiçbir önemi yoktur, Genel Sağlık İş sendikası olarak üzerine basarak söylüyoruz nicelik değil niteliğe inanıyoruz, haksızlığa susan değil ses çıkaran olacağız diyoruz.

Sosyal etkinliklerimiz devam edecektir, bugün Bektaşağa Göletinde yarın ilimizin başka alanlarında bizleri görmeye devam edeceksiniz. Bu vesile ile tüm sağlık emekçilerine çağrıda bulunmak istiyorum, daha insanca çalışma ortamları için, daha adil bir ek ödeme yönetmeliği için, sağlıkta şiddetin olmadığı günler için, daha modern ve huzur içinde çalışabileceğimiz sağlık politikaları için gelin Genel Sağlık-İş çatısı altında toplanalım. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine bağlı, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün izinde ve ışığında birlikte yürüyelim. Biliyoruz ki bu onun izinden gidenler ve onun ışında yol yürüyenler asla yorulmayacak ve vazgeçmeyeceklerdir.

Bugün burada bizlere destek veren, kıymetli vakitlerini ayıran tüm yol arkadaşlarımıza Genel Sağlık-İş Sendikamız adına teşekkür ediyorum."

Muhabir: Ümit Can Gökçen