Gerze İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gerze Şubesi olarak Kur'an Kurslarında eğitim gören hafızlar ve 4-6 yaş öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Zeytinlik Parkında “Hayır Çarşısı" kuruldu.

El emeği göz nuru ürünlerin satıldığı çarşının açılış kurdelesi Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Tahsin Bayrak, CHP Gerze İlçe Başkanı  ve İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Baş, İl Genel Meclisi Üyesi Cumhur Kurt,  İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Enver Öz birlikte kesti.

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle öğrenciler yararına Hayır Çarşısı kurduklarını belirten Gerze İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş, hayra vesile olan herkese teşekkür etti. Müftü Aktaş, “Mevlid-i Nebi Haftasının içerisindeyiz. Bu haftayı daha da hayırlı işlerle geçirmek için gelirleri Gerze’ de bulunan Kur’ an Kurslarımızın yararına olan ‘Hayır Çarşısı’ kurmaya karar verdik. Çarşımıza hayrı olan, olmayan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Hayır Çarşısının bereketli olmasını temenni eden Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise “Hayır Çarşımız gerçekten hayırlı bir iş için kurulmuş. Çocuklarımız için eğitim için kuruldu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı, geçtiğimiz yıl da bir Hayır Çarşısı kurulduğunun altını çizerek “Gerze Müftülüğümüz Mevlid- i Nebi Haftası münasebetiyle çocuklarımıza yararlı olması açısından böyle bir Hayır Çarşısı kurdu. Emeği geçen, hayra vesile olan herkesten Allah razı olsun” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ve Gerze İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş’ ın yaptığı duanın ardından Hayır Çarşısının kurdelesi kesildi.

Saraydüzü’nde muhtarlara bilgilendirme toplantısı Saraydüzü’nde muhtarlara bilgilendirme toplantısı

Kaynak: gerzeninsesi.com