Sinop'un Gerze ilçesine bağlı Güzelyurt köyünde, pek az kişi tarafından bilinen ve doğal güzellikleriyle hayranlık uyandıran beş takım şelale, turizme kazandırılmayı bekliyor. Köy muhtarlığı ve köy sakinleri, eşsiz doğa harikasını tanıtmak ve bölgeyi turizmle canlandırmak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Sinop’un ilçesinde ölümlü kaza Sinop’un ilçesinde ölümlü kaza

2024 yerel seçimlerinde Güzelyurt köyü muhtarı seçilen İhsan Çimen, bu doğal harikaların turizme kazandırılması için yetkililere çağrıda bulundu. Çimen, "Göreve başladığımdan beri köyümüz için en iyi hizmeti sunmaya gayret ediyorum. Şelalelerimizin turizme kazandırılması, köyümüz ve bölge için büyük bir adım olacaktır. Bu eşsiz doğa harikasının tanıtılması için şimdiden katkıda bulunan herkese teşekkür ederim," dedi.

Çimen, ayrıca bu saklı cennetin köyün, Gerze’nin ve Sinop’un turizm potansiyelini artıracağına inandığını belirterek, yetkililerden bölgenin turizm projeleri kapsamında değerlendirilmesini talep etti. Yerli ve yabancı turistlerin bu doğa harikasını keşfetmesini sağlamak için gereken adımların atılmasını istedi.

Muhabir: Merve Yerli