Mantar zehirlenmelerine dikkat Mantar zehirlenmelerine dikkat

Gerze’ye özgü yiyecek ve içeceklerin tanıtım ve satışının yapıldığı etkinlikte kurulan stantlarda nokul, kuşburnu pekmezi, kızılcık marmelatı, gül sirkesi, turşu, gözleme gibi ürünler de halkla buluştu.

26 Eylül Perşembe günü başlayıp 29 Eylül Pazar günü sona eren etkinlik halktan büyük ilgi gördü.

Ürünlerin tanıtılması, yerel pazarın geliştirilmesi, kooperatifleşme, küçük üreticinin desteklenmesi, yerel değerlerin ön plana çıkarılması amacıyla düzenlenen, Sahil Caddesi'nden başlayarak iskeleye kadar uzanan sokak şenliğinde Gerzeli ev hanımları, hobi üreticileri, şairler, müzisyenler, sanatkâr ve zanaatkârlar bir araya geldi.

ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Cittaslow Sunday Sokak Şenliğinde çocuklar da unutulmadı. Şenliğin 2 ve 3. günlerinde çocuklar için özel etkinlikler düzenlendi. Gerze Sokak Şenliği kapsamında Öznur Özden tarafından Kağıt Yapım Atölyesi Workshop’u yapıldı ve boyama çalışması düzenlendi.

HALK OYUNLARI EKİBİ GÖNÜLLERDE TAHT KURDU

Cittaslow Sunday Sokak Şenliği etkinlikleri kapsamında Halk Oyunları Ekibi şefi Ali Ertürk ve 80 kişilik dev kadro festival alanında sahneye çıktı.  Gerze Belediyesi Halk Oyunları Ekibi festival alanında gerçekleştirdikleri gösteriyle büyüledi. Gerze Belediyesi ve Gerze Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren, Türk Halk Oyunları Ekibi çocuk, yıldız, genç ve büyük grupları gerçekleştirdikleri gösteriyle büyüledi. Halk Oyunları Ekibinin gösterileri vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

Cittaslow Gerze Temsilcisi Deniz Mızraklı, Cittaslow Sunday Gerze Sokak Şenliği’ne katılım sağlayarak etkinliği güzelleştiren stand sahiplerine Katılım Belgesi takdiminde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi