Gerze Belediye Başkanlığı tarafından ilçede “hayvan dostu” bir proje hayata geçirildi. Hayırsever bir vatandaşın desteği ile hayata geçirilen proje kapsamında ilçenin belli noktalarına mamamatikler yerleştirildi.

İlçede yaşayan can dostlarımızın beslenme ve su ihtiyacının karşılanmasının amaçlandığı proje sahipsiz hayvanlar konusunda da farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Proje kapsamında özel olarak yaptırılarak ilçenin belli noktalarına yerleştirilen mamamatikler 3 TL ile çalıştırılacak ve mamamatikler içerisinde biriken paralar yeniden can dostlarımız için mama alımında kullanılacak.

Gerze Belediyesi’nin “Hayvan Dostu Belediyecilik” anlayışıyla anlamlı bir projeye imza attığını belirten Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, projeye destek olan herkese teşekkür etti.

Belovacıklı; “İsmini açıklamak istemeyen hayırsever vatandaşımızın desteğiyle ilçemizde anlamlı bir projeyi hayata geçirdik. Hayvan Dostu Belediyecilik anlayışıyla başlattığımız proje kapsamında sokaktaki canlarımıza mama ve su desteği sağlayacağız. 3 TL ile çalışacak otomatlarda toplanan paralar yine onların mama ve su desteğine kullanılacak. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: Vitrin Haber Gazetesi