Gerçekleştirdikleri yürüyüşlerle milli bayramlara anlam katan yürüyüş grubu, son olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Sinop’tan Samsun’a bir yürüyüş gerçekleştirmişti.

Ultra Doğa Yürüyüşçülerinden 79 yaşındaki Mustafa Kıray ise 2017 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kırılması zor bir rekora imza atarak Gerze’den Çanakkale’ye yaklaşık bin kilometrelik yolu 20 günde yürüyerek Çanakkale Şehitliğinde bayrak açmıştı.

Yürüyüş programlarına bu yıl da devam edeceğini bildiren grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, yarın Gerze’den yola çıkarak bir yürüyüş daha gerçekleştireceklerini duyurdu.

30 Ağustos Cuma günü saat 08.00’de Gerze Atatürk Anıtı önünden yola çıkacağı bildirilen grup, 41 kilometrelik yürüyüşün ardından Sinop’a ulaşacak.

Cankurtaranlar sezonu sıfır kayıpla tamamladı Cankurtaranlar sezonu sıfır kayıpla tamamladı

Ultra Doğa Yürüyüşçüleri grubu üyesi Mustafa Kıray, grup adına yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Türk'ün kurtuluş günü, Zafer gününü kutlamak, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman şehitlerimizi anmak üzere Gerze’den Sinop’a yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüşümüzü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimize armağan edeceğiz” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi