İSTANBUL (AA) - Gitarist Al Di Meola'nın, 7 Kasım'da İstanbul Volkswagen Arena'da sahne alacağı konserin biletleri yüzde 40 indirimle Biletinial'da satışa sunuldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Flamenko fusion ve akustik trio üçlüsü formatından farklı bir repertuar ile sahneye çıkacak olan Al Di Meola, Les Paul gitarını eline alıp en fazla sevilen ilk üç albümündeki (Land of the Midnight Sun, Casino, Elegant Gypsy) sevilen şarkılarını çalacak. Bu üç albüm de hala yoğun ilgi görüyor.

"GES Tebliği’nde süre 2025 sonuna ertelensin" talebi "GES Tebliği’nde süre 2025 sonuna ertelensin" talebi

Al Di Meola, dört altın albüm, iki platin albüm ve dünya çapında altı milyondan fazla plak satışı ile müziğin merkezinde yer aldı. Berklee College of Music'ten Fahri Doktora Derecesi, Montreal Caz Festivali tarafından verilen Fahri Miles Davis Ödülü, 2008 yılında Sir George Martin tarafından verilen BBC Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Macar Sahne Sanatları Vakfı Lyra Ödülü ve çok sayıda Grammy adaylığı ve ödülü dahil olmak üzere çeşitli ödüller kazandı.

Üretken bir besteci olan sanatçı, lider olarak 30'dan fazla albüme imza atarken, füzyon süper grubu Return to Forever (Chick Corea, Stanley Clarke ve Lenny White ile birlikte), John McLaughlin ve Paco de Lucia gibi virtüözlerin yer aldığı ünlü akustik Gitar Üçlüsü ve basçı Clarke ve kemancı Jean-Luc Ponty ile birlikte Rite of Strings üçlüsü gibi bir düzine kadar albümde işbirliği yaptı.


Kaynak: aa