İSTANBUL (AA) – Huawei Cloud, Türkiye'nin dijital dönüşümünü hızlandırmak ve sosyal ilerlemeye katkıda bulunmak amacıyla "Cloud for Good" programını duyurdu.

THY, TİM'in "İnovaLİG 2024" yarışmasında ödül kazandı THY, TİM'in "İnovaLİG 2024" yarışmasında ödül kazandı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Huawei Cloud, bulut hizmetleri ve yapay zeka teknolojileri sayesinde bireylerin ve şirketlerin dijital yolculuklarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Huawei Cloud'un Pangu Tıp Modeli, sağlık sektöründe önemli yeniliklere imza atıyor. 16 milyon akademik makale ve 1 milyon bilgi grafiğiyle eğitilen bu model, sağlık çalışanlarına muayene, teşhis ve tedavi süreçlerinde yardımcı olarak büyük kolaylık sağlıyor.

Huawei Cloud'un Pangu Hava Durumu Modeli ise büyük hava olaylarını başarıyla tahmin ediyor.

40 yıllık küresel hava gözlem verileri ile eğitilerek büyük tayfunların 10 günlük rotalarını başarıyla tahmin edebilen model, geleneksel yöntemlerin aksine, çok daha kısa sürede ve daha az kaynak kullanarak tahminlerde bulunabiliyor. Model, bu yöntemle 2023'teki Saola tayfununun rotasını başarıyla tahmin edilebilmişti.

Yapay zeka ve bulut teknolojilerini doğayı koruma projelerinde de kullanan şirket, İtalya, Avusturya, Norveç ve İrlanda gibi ülkelerde uygulanan projelerle doğa türlerinin korunmasına destek oluyor. İtalya'nın doğal vahaları, Avusturya'nın sazlık alanları, Norveç'in somon balıkları ve İrlanda'nın deniz ekosistemlerinin korunması, Huawei Cloud'un dijital analiz çözümleriyle destekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Huawei Cloud Pazarlama Direktörü Aka Dai, Huawei Cloud'un "Cloud for Good" programıyla dijitalleşme sürecini hızlandırmayı ve sosyal ilerlemeyi destekleme hedefinde olduklarını kaydetti.

Dai, Çin'deki bir hastanede üç ay boyunca uygulanan Huawei Cloud'un Pangu Tıp Modeli'nin, 4 bin 268 hasta arasından 11 adrenal yetmezlik vakasını tespit ettiğini ve bu sayede hastaların hayatlarının kurtarıldığını belirtti.

Türkiye'nin önemli sağlık hizmetlerine sahip olduğunu vurgulayan Dai, bu tür yapay zeka çözümlerinin Türkiye'de de kullanılmasını teşvik ettiklerini ifade etti.

Dai, bu vizyonun herkes için daha iyi bir dünya yaratmada önemli bir adım olduğunu belirterek Huawei'in Türkiye'deki iş ortakları ve müşterilerini "Cloud for Good" inisiyatifine katılmaya davet etti.

Kaynak: aa