Huawei Cloud CEO’su Zhang Ping, Huawei Connect 2024’te açıklamalarda bulundu. Ping, "Şirketlerin, gereksinimlerine uygun yapay zekaya özgü bulut altyapısı oluşturmaları gerekiyor" dedi.

Huawei Connect 2024’te, Huawei Cloud CEO’su Zhang Ping’an ’Bulut ile Gelişin: Yapay Zeka ile Endüstrileri Yeniden Şekillendirmek’ başlıklı bir açılış konuşması yaptı. Zhang, işletmelerin akıllı çağdaki fırsatları yakalaması ve rekabet avantajları oluşturmak için yapay zekayı kullanması gerektiğini belirtti. Zhang, "Önemli olan, şimdi yapay zekaya özgü bir zihniyet benimsemektir" dedi.

Ping, "İlk olarak, işletmeler yapay zekayı aktif olarak benimsemeli, endüstri senaryolarını açmalı ve kurumsal yapay zeka platformları geliştirmelidir. Bu, yapay zekanın ana işlerine hizmet etmesini sağlayacaktır. Bugün, Huawei Cloud Pangu Modelleri 30’dan fazla sektörde ve 400 senaryoda uygulanmıştır. İkincisi, yapay zekanın bilgi işlem gücü kritik önem taşıyor. Şirketlerin, gereksinimlerine uygun yapay zekaya özgü bulut altyapısı oluşturmaları gerekiyor" dedi.

Zhang Ping, "CPU’lar, NPU’lar, DPU’lar ve bellek dahil olmak üzere tüm kaynakları birbirine bağlamak ve havuzlamak için CloudMatrix’i resmi olarak piyasaya sürdü. Bu, monolitikten matris hesaplamaya doğru bir evrime işaret ediyor. CloudMatrix, her şeyin bir havuzda toplanabildiği, eşlerarası ve bir araya getirilebildiği, işletmelere bol miktarda yapay zeka bilgi işlem gücü sağlayan yapay zekaya özgü bir bulut altyapısından oluşur. Üçüncü olarak, veri kalitesi yapay zeka modellerinin etkinliğini belirler. Verilerin yapay zekaya daha iyi hizmet etmesini sağlamak için bilgi merkezli veri temelleri oluşturmamız gerekiyor. Huawei Cloud, müşterilere yapay zeka odaklı ve bilgi merkezli veri temelleri sağlamak için DataArts’ı tamamen yükseltti. Güncellenen özellikler arasında yapay zeka+veri yakınsama motorları, veri geliştirme ve yönetişimi, bilgi hizmetleri ve yapay zeka+veri uygulama etkinleştirme hizmetleri yer alıyor. Dördüncü olarak, iş uygulamalarına dayalı uygun yapay zeka modelleri oluşturun. Daha büyük modellerin daha iyi olduğu yanılgısından vazgeçmeliyiz. Tüm ihtiyaçların tek bir vakıf modeliyle karşılanması mümkün değildir. Pangu Modelleri 5.0, milyarlarca, on milyarlarca, yüz milyarlarca ve trilyonlarca parametre ile farklı boyutlarda mevcuttur. Pangu modellerinin eksiksiz serisi, neredeyse tüm iş uygulaması ihtiyaçlarını karşılar" ifadelerini kullandı.

Huawei Yönetim Kurulu Direktörü ve Kalite, İş Süreci ve BT Yönetimi Bölümü Başkanı Tao Jingwen, şirketin dijital dönüşüm yolculuğunu anlattı. Tao Jingwen, "Huawei, üç katmana, beş aşamaya ve sekiz adıma ayrılabilen bir metodoloji geliştirmiştir. Bu üç katman; akıllı işletmenin yeniden tanımlanması, yapay zeka modeli geliştirme ve sunma ve akıllı uygulamaların sürekli optimizasyonudur. Bu beş aşama; uygun senaryoların belirlenmesi, süreçlerin yeniden şekillendirilmesi, kurumların dönüştürülmesi, kurumsal verilerin optimize edilmesi ve yapay zeka uygulamalarının benimsenmesidir" dedi.

Batarya Teknolojileri Zirvesi, 25-26 Eylül'de Bilişim Vadisi'nde gerçekleşecek Batarya Teknolojileri Zirvesi, 25-26 Eylül'de Bilişim Vadisi'nde gerçekleşecek

Huawei Cloud CTO’su Bruno Zhang, Huawei Cloud’un veri merkezlerini, altyapıyı ve bulut hizmetlerini yeniden şekillendirmek için yapay zekadan nasıl yararlandığına ilişkin görüşlerini sundu. Bruno Zhang, ayrıca, endüstrilerde zekayı hızlandırmak için tasarlanmış yapay zekaya özgü bir bulutun inşasına değindi. Bruno Zhang tarafından tanıtılan "1+N" Pangu asistan sistemi, bulut hizmeti etkileşiminde yeni bir döneme işaret ediyor. Sistem, Pangu Doer ve Pangu modellerinin bulut hizmetlerini geliştirmek ve özel yapay zeka ile verimliliği artırmak için senaryoya özgü veriler, bilgi birikimi ve uygulamalar kullanılarak eğitildiği ürün Ar-Ge, veri analitiği, güvenlik ve ofis işbirliğindeki sayısız kullanım durumunu içeriyor.

Kaynak: iha