İSTANBUL (AA) - Hyundai, İzmit fabrikasındaki atık kablolarını görsel sanatçı Deniz Sağdıç ile birlikte sanat eserine dönüştürdü.

Markadan yapılan açıklamaya göre, Hyundai, ürettiği yeni nesil modellerinde geri dönüşüme ağırlık vererek sürdürülebilirliğe önem veriyor. Marka, özellikle atık malzemeleri geri dönüştürerek araçların iç mekanlarında değerlendirilmesi, çevrenin korunması ve aynı zamanda kaynakların daha dengeli kullanılmasında önemli rol oynuyor.

Hyundai'nin temiz çevre ve sürdürülebilirlik felsefesi Türkiye'de çok farklı bir şekilde öne çıkıyor. Bu kapsamda Hyundai Assan'ın gelecek vizyonu sanatla birleştirilirken, bu projeye "Sanatın Sürdürülebilirliği: IONIQ 5" adı verildi.

Proje kapsamında, görsel sanatçı Deniz Sağdıç'ın sürdürülebilirliğe olan yaklaşımı ve bakış açısı, Hyundai'nin üretimde kullandığı atık kablolarına yeniden hayat veriyor. Markanın ve Sağdıç'ın sanata olan bağlılığının bir araya geldiği bu projede, yaklaşık 2 kilometreden fazla uzunluktaki atık kablolardan 350x200 santimetre boyutunda bir IONIQ 5 portresi hazırlanırken aynı zamanda doğaya karşı sorumluluk da yerine getiriliyor.

Her türlü kullanılmış malzemeyi ve geri dönüştürülebilecek parçayı ileri dönüşüm prensibiyle, sanat dünyasında özel bir eser olarak yeniden yorumlayan Sağdıç, farklı tekniği ve hayal dünyasıyla dikkati çekiyor.

- IONIQ 5, sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor

Satışa çıktığı ilk günden bu yana 100'ün üzerinde ödül alan tamamen elektrikli IONIQ 5, geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşturulan iç mekanıyla ile sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor.

IONIQ 5'in kokpiti, düğmeleri, direksiyon ve kapı paneli, yüzeylerinde kolza bitkisinin çiçekleri ve mısır gibi bitkilerden elde edilen yağlardan üretilen biyo-boya kullanıyor. Koltuk, tavan döşemesi ve halılar ise şeker kamışı ve mısırdan elde edilen biyolojik bileşenler içerirken IONIQ 5'in iç tasarımındaki deri kaplamalarının boyası da keten tohumu yağından elde ediliyor.

Bu malzemelere ek olarak, koltuklarda ve kapı döşemelerinde de geri dönüştürülmüş pet şişelerden döşemelik kumaş iplikler elde ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hyundai Assan Yurt içi Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdürü Murat Berkel, sanat ve sürdürülebilirliği bir araya getirdikleri bu projede, çevreye karşı sorumluluklarını farkındalık yaratacak bir şekilde vurgulamak istediklerini belirtti.

Berkel, bu amaç doğrultusunda, Sağdıç'ın yaratıcılığını IONIQ 5 modelinin sürdürülebilirliğe olan katkısıyla birleştirdiklerini belirterek, "Hyundai markası olarak, bu eserle birlikte çevre bilincini topluma da aşılamak istiyoruz. 'Doğru Gelecek İçin Doğru Hamle' felsefemizle hareket ederek, yeşil bir gelecek için yarınlara umutla bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sağdıç da "Sanatın gücünü kullanarak çevre sorunlarına dikkati çekmek ve sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığı artırmak, sanatımın ana unsurlarından biridir. Bu bağlamda Hyundai ile bu projede iş birliği yapmak, hem sanatın hem de teknolojinin çevre üzerindeki etkilerini olumlu yönde vurgulama fırsatı sundu." değerlendirmesini yaptı.

Samsun’da dünyanın en pahalı mantarının fidanları üretiliyor Samsun’da dünyanın en pahalı mantarının fidanları üretiliyor




Kaynak: aa