TEMA Vakfı Sinop İl Temsilciliği ile Dr. Rıza Nur Halk Kütüphanesi paydaşlığında Merkez İlçeye bağlı Bektaşağa İlkokulunun 2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik 14 Ekim 2024 Pazartesi günü “Su Varlıkları”nın önemine dair sunum yapıldı.

Konu hakkında bilgi almak amacıyla kendisine ulaştığımız Vakıf İl Temsilcisi Özgür CEBECİ; Vakıf olarak Milli Eğitim Bakanlığıyla yapılan protokol kapsamında, İl genelinde bulunan tüm okullardaki sınıflarda eğitim verebildiklerini, şehir merkezlerinden uzak köy okullarına ulaşmak zor olsa da, İl Temsilciliği ve Merkez İlçe Sorumluluğu bünyesinde bulunan aktif gönüllülerinin fedakarlıkları sayesinde dezavantajlı konumda olan çocukların da bu anlamlı eğitim hakkından mahrum olmamaları için senelik eğitim planlamasında “asgari köy okulu kotası” uygulaması şeklinde bir ilke benimsediklerini bildirdi. Bu kapsamda Dr. Rıza Nur Halk Kütüphanesine ait Gezici Kütüphane otobüsünün seyir rotasındaki köy okullarında vermeyi amaçladıkları eğitimlerin ilkini Bektaşağa İlköğretim Okulunda verildiklerini belirtti.

Bu proje ile anneler ile özel birey çocuklarının iletişimi güçlendi Bu proje ile anneler ile özel birey çocuklarının iletişimi güçlendi

”Su Varlıkları” sunumunda; çocukların, su varlıklarının yaşam için önemi, su ekosistemleri, su verimliliği ve su ayak izi konularında farkındalık geliştirmeleri amaçlanmıştır. Sunumda su varlığının yaşam için önemi, su ekosistemi, su kirliliği, su tasarrufu, su verimliliği, suyun sürdürülebilirliği ve su ayak izi konularından bahsedildiğini bildirdi.

Özgür CEBECİ, köy okullarındaki sunumların otobüsün seyir rotasındaki farklı okullarda da devam edeceğini; bu vesileyle Dr. Rıza Nur Halk Kütüphanesi yetkililerine, okul idareci ile öğretmenlerine ve en çok da kendi özel imkanlarıyla köye ulaşarak sunumlarını gerçekleştiren aktif gönüllülerine minnettar olduğunu belirtip ilgililere teşekkür ettiğini bildirerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Sinop Üniversitesi Bülten