Vali Dr. Mustafa Özarslan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya TKDK Samsun-Sinop Koordinatörü Yusuf Özbey ve TKDK Sinop İl İrtibat Ofisi uzmanı Murat Ayrancı katıldı.

Sinop’ta su içen sincap kameralara yakalandı Sinop’ta su içen sincap kameralara yakalandı

Toplantıda konuşan Koordinatör Yusuf Özbey, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Sinop İl İrtibat Ofisi’nin IPARD-III Programı 2. Başvuru çağrısı kapsamında, " Yatırım tutarı toplam 120 Milyon TL, hibe tutarı ise 74 Milyon TL olan 13 adet proje başvurusu yapıldığını, Hayvancılık ve Makine/Ekipman alımı projeleri için de 18 Ekim 2024 tarihine kadar başvuruların devam ettiğini" belirtti.

Vali Özarslan ise, “IPARD programına gerçek ya da tüzel kişiler, üretici örgütleri ve ziraat odaları başvuru yapabilmektedir. Bu çağrıları; yatırımcıların, çiftçilerimizin, ziraat odaları, birlik ve kooperatiflerin ihtiyaç duydukları yatırımları gerçekleştirmek için güzel bir fırsat olarak değerlendirmelerini bekliyoruz. Bizler de Sinop Valiliği olarak kendi uhdemizdeki konularda her türlü desteği vermeye ve kolaylaştırıcı rol oynamaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN