Resmi İran basını, Tahran ve çevresinde ülke hava sahasına giren düşman hedeflerin hava savunma sistemleri ile başarıyla vurulduğunu duyurdu. İsrail Ordu Radyosu ise, İran’a yönelik saldırıların "birkaç saat daha devam etmesinin beklendiğini” bildirdi.

İsrail’in İran’a saldırdığını açıklamasının yankıları sürerken, resmi İran basınından saldırı iddialarına ilişkin açıklama geldi. Resmi İran basınında yer alan haberlere göre, “Tahran ve çevresinde ülke hava sahasına giren düşman hedeflerin hava savunma sistemleri ile başarıyla vurulduğu” bildirildi. İsrail saldırılarının çoğunun füze ya da uçaklarla değil, insansız hava araçları (İHA) ile gerçekleştirildiği belirtilirken, Tahran ve Şiraz semalarındaki İsrail hedeflerinin vurulduğu anlara ait olduğu iddia edilen birçok görüntü ise sosyal medyada paylaşıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "Toplam sanayi istihdamını 3 milyon 900 binden 6 milyon 700 bine yükseltmeyi başardık" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "Toplam sanayi istihdamını 3 milyon 900 binden 6 milyon 700 bine yükseltmeyi başardık"

“Misilleme ihtimaline karşılık savunma tedbirleri alındı”

İsrail Ordu Radyosu’nun askeri kaynaklara dayandırdığı haberlere göre ise, İran’a yönelik saldırıların "birkaç saat daha devam etmesinin beklendiği” kaydedildi. İsrail’in daha fazla saldırıya hazırlanmanın yanı sıra, muhtemel bir İran misillemesine karşılık da savunma tedbirleri aldığı aktarıldı.

Kaynak: iha