Instagram uygulamasında Türk kullanıcıların yaptığı bazı paylaşımları kaldıran ya da engelleyen Instagram’a Cuma gününden itibaren erişim sağlanamıyordu. Katalog suçlar arasında ise soykırım ve insanlığa karşı suçlar, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, düşmanla işbirliği yapmak gibi suçlar yer alıyor. 

Meta Sözcüsü Instagram erişim engeline ilişkin önemli açıklama yaptı.

"Türkiye'de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada hizmetleri yeniden kullanıma sunmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Valiler Kararnamesi ile 16 kente yeni vali atandı Valiler Kararnamesi ile 16 kente yeni vali atandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim engeli getirilen Instagram’a ilişkin sosyal medya hesabından yeni açıklama yaptı.

Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar sonucunda Instagram’a erişim engeli getirildiğini hatırlatan Uraloğlu, yetkililerle geçen hafta görüşüldüğü ifade etti.

Bakan Uraloğlu açıklamasının devamında “ Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz” dedi.

Saat 13.00'da başlayan görüşme sona erdi. Bakan Uraloğlu, "Görüşmelerde istenilen sonuçları alamadık" dedi. 

Muhabir: Merve Yerli