Sinop'ta avlanan kırlangıç balıkları kilogramı 300 liradan satılıyor Sinop'ta avlanan kırlangıç balıkları kilogramı 300 liradan satılıyor

Sinop'un Uğur Mumcu Meydanı'nda konuşlandırılan Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Özel Asayiş ve Kurtarma (JÖAK) tanıtım tırı, bölge halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kentte üç gün boyunca ziyaretçilere kapılarını açacak olan tır, şehit ve gazilerin yakınlarına destek sağlamak amacıyla Jandarma Asayiş Vakfı tarafından organize ediliyor.

Tırın sorumlusu Lütfi Davran, şehit ve gazilerin yakınlarına yardım eli uzatmak adına ilk kez Sinop'a geldiklerini ve buradaki ilginin oldukça yoğun olduğunu belirtti. Türkiye genelinde toplamda 4 tanıtım tırının çeşitli bölgelerde faaliyet gösterdiğini açıklayan Davran, "JÖH ve JÖAK timlerinin faaliyetlerinin tanıtımını yapıyoruz. Bu kapsamda çeşitli hediyelik eşyalar satarak şehit ve gazilerimizin yakınlarına da vakıf adına yardım ve destek olmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Tır içerisinde, JÖH ve JÖAK timlerinin kullandığı askeri malzemelerden tutun da tişört, şapka, mont, künye, bileklik, kolye, yüzük ve saat gibi yüzlerce çeşit hediyelik eşyanın satışı gerçekleştiriliyor. Ayrıca, tırın dev ekranında JÖH ve JÖAK timlerinin faaliyetleri hakkında tanıtıcı videolar da gösteriliyor. Tır, özellikle akşam saatlerinde vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Tırda gerçekleştirilen satışlardan elde edilen gelir, şehit olan jandarma mensuplarının ailelerine destek olmak amacıyla Jandarma Asayiş Vakfı'na bağışlanacak. 

Editör: Merve Yerli