Türk Kızılayı Sinop İl Merkezi Başkanı Kemal Albayrak kan bağışının önemine vurgu yaparak tüm vatandaşları 1 Kasım 2024, Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte  kan bağışlamaya davet etti.

Başkan Kemal Albayrak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kan, kaynağı sadece insanda olan ve yapay olarak üretilemeyen bir maddedir. Kan bileşenleri birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bölgemizde yıllık 130 bin ünite kan bağışına ihtiyaç duyulmakta, ülkemizde ise her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç olmaktadır. Sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların kan bileşeni ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için düzenli ve gönüllü kan bağışçılarına gereksinim duyulmaktadır.

Komşu ilde intihar! Komşu ilde intihar!

Ülkemizde Sağlık Bakanlığının verdiği yetki ile Türk Kızılayı tarafından yürütülen "Güvenli Kan Temini Programı" ile halkımızın kan temin etme noktasında yaşadığı sıkıntılara son vermek amaçlanmış ve bu amaç çerçevesinde ülkemizin kan bileşeni ihtiyacının tamamını karşılayacak seviyede gönüllü ve düzenli kan bağışçısının kazanımı hedeflenmiştir. Program kapsamında gerçekleştirilen eğitimler ve kan bağışı kabul faaliyetleri ile halkımızın kan bağışı konusunda bilgilendirilmesi neticesinde gönüllü ve düzenli kan bağışçısı olmaları sağlanmaktadır.

Ülkemizde ve ilimizde hiçbir kan ürünü arayan vatandaşımızın kalmaması için bireylerin olduğu gibi kurumların kan bağış kampanyalarına destek vermesi büyük önem arz etmektedir.

Ülkemizde 29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta kapsamında Sinop Valimiz Sayın Dr. Mustafa Özarslan önderliğinde 1 Kasım 2024 Cuma günü Saat 10.00 'da Uğur Mumcu Parkı Postane karşısında yapılacak olan kan bağış kampanyamıza tüm çalışanlarınızı kan bağışına davet ederiz.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen