İSTANBUL (AA) - Karmod, İspanya'ya endüstriyel kullanım için paslanmaz krom çelik su depolama tankları ihraç ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 25 ve 30 ton kapasiteli 6 adet paslanmaz krom çelik su deposu, Barselona'ya sevk edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Plastik Grubu Genel Müdürü Talay Öztürk, paslanmaz krom çelik su depolarında ülke olarak Avrupa'nın önde gelen üreticisi konumunda bulunduklarını belirterek, gıda güvenliğindeki paslanmaz çelik su depolama tanklarının içme suyu başta olmak üzere sıvı gıdaların muhafazasında öncelikli olarak kullanıldığını aktardı.

Endüstriyel kullanımdaki yüksek tonajlı paslanmaz krom çelik tanklarının en çok içme suyuyla birlikte sıvı gıda maddelerinin depolanması için tercih edildiğini kaydeden Öztürk, "Paslanmaz çelik malzemenin gıda güvenliği açısından uygunluğu krom depoların içerisinde içme suyu, süt, meyve suyu, glikoz şurubu, sıvı yağ gibi maddelerin güvenli depolanmasını kolaylaştırıyor." ifadelerini kullandı.

Öztürk, 3 ayrı modelde 500 litreden 100 tona paslanmaz krom çelik depolar ürettiklerine aktararak, "Krom paslanmaz çelik su depolarında yatay ve dikey silindirikle beraber dikdörtgen prizmatik olmak üzere üç ayrı modelde üretimimiz bulunuyor. Bu üç modelde 500 litreden 100 tona standart olarak 49 farklı ölçüde depo üretimi gerçekleştiriyoruz. Silindirik depolarımızı 30 ton, prizmatik modelde ise 100 ton kapasiteye kadar üretebiliyoruz." açıklamasını yaptı.

Gurbetçi gayrimenkulü teğet geçti Gurbetçi gayrimenkulü teğet geçti

Büyük tonajlarda modele özel merdiven kullanılarak depo ağzına kolayca ulaşılabildiğine işaret eden Öztürk, "Barselona'da şehir altyapı inşaat projeleri gerçekleştirilen firma için 5 adet 30 ton, 1 adet 25 ton olmak üzere toplam 6 adet dikey silindirik paslanmaz krom su depolarının üretimini gerçekleştirdik. Krom çelik paslanmaz tanklar içme suyu depolaması için kullanılacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: aa