İSTANBUL (AA) - Karmod, Venezuela'daki alışveriş merkezlerine konteyner ofis yapıları kurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Karmod tarafından üretilen konteyner yapılar, Güney Amerika ülkesi Venezuela'daki alışveriş merkezlerinde güvenlik ofisi olarak kullanılacak.

Venezuela'nın Cagua ve Carabobo şehirlerindeki alışveriş merkezlerinde kullanılacak ofis binaları için 240x595 ölçülerinde 6 adet konteyner yapı üretilerek deniz yoluyla ülkeye sevk edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Dış Ticaret Müdürü Ziya Yanık, Karmod'un ürettiği yeni nesil konteyner yapıların çok çeşitli kullanım alanlarında pratik çözümler sunduğunu belirtti.

Bu yapıların başlangıçta şantiye yapısı olarak tasarlandığını, ancak son yıllarda yönetim binaları, ofisler ve sosyal konut projelerinde de tercih edilmeye başlandığını ifade eden Yanık, şunları kaydetti:

"Konteyner binalar yapı güvenliği, uzun ömür gibi temel özelliklerinin yanı sıra iklimlendirme enerji tasarrufu gibi önemli avantajlarıyla farklı alanlardaki kullanım tercihini sürekli artırıyor. Konteyner yapıların ilk ortaya çıkışında yatakhane ve yemekhane gibi şantiye yapı grubu ihtiyaçlarının karşılanması amacı var. Yapı modelinde beklentiler paralelinde gerçekleştirilen yenilik ve geliştirmeler konteynerleri farklı kullanım alanlarında da tercih edilir konuma yükseltti. Gelinen süreçte lüks yönetim binalarında, proje tanıtım ofislerinde, sosyal ve bireysel konutlarda konteyner yapı modelinin özellikle tercih edildiğini görüyoruz."

Yanık, konteyner modelinin modern mimari tasarımlara entegre edilebilme özelliğiyle yenilikçi bir çözüm sunduğunu aktararak, "Konteyner yapılar, çelik taşıyıcı sistemlerle sandviç panel duvar ve çatı sistemleriyle uyum içinde çalışıyor. Aynı zamanda cam, alüminyum kompozit ve ahşap cephe kaplamaları gibi malzemelerle de entegre edilerek modern tasarımların uygulanmasını kolaylaştırıyor." değerlendirmesinde bulundu.


Tes-İş  üyelerinden İpsala’da eylem Tes-İş  üyelerinden İpsala’da eylem


Kaynak: aa