İSTANBUL (AA) - Kaspersky Extended Detection and Response (XDR), ISG (Information Services Group) tarafından üst üste ikinci kez "lider" statüsüne layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, işletmeler siber güvenlik verimliliğini artırmak için uç nokta, ağ ve bulut verileri de dahil olmak üzere çok çeşitli veri kaynaklarından yararlanarak şirketin BT altyapısında neler olup bittiğinin tam görünürlüğünü sağlayan, kapsamlı çözümler arıyor.

Perakendecilerin yüzde 69,6’sı fiyat artışı bekliyor Perakendecilerin yüzde 69,6’sı fiyat artışı bekliyor

"ISG Provider Lens Cybersecurity - Solutions and Services Quadrant" raporu, siber güvenlik pazarını analiz ederek üretici portföyünün çekiciliğini ve rekabet gücünü karşılaştırıyor. Bu karşılaştırma, çalışma alanı güvenliği, ağ güvenliği ve iş yükü güvenliği sağlamak için tasarlanmış "Genişletilmiş Algılama ve Yanıt (XDR)" ürünlerinin tedarikçilerini değerlendirmeyi amaçlıyor.

Rapora göre Kaspersky, XDR kategorisinde üst üste ikinci kez "lider" olarak kabul edildi. ISG araştırmacıları, Kaspersky'nin entegre araçlarının güvenlik olaylarının ayrıntılı bir şekilde araştırılmasını kolaylaştırdığını, saldırı zincirinin izlenmesini, temel nedenlerin anlaşılmasını ve yönetilen ortam genelinde tekrarlama önleme tedbirlerinin uygulanmasını sağladığını vurguluyor.

Kaspersky "Next XDR Expert", kurumların BT altyapısındaki çeşitli kaynaklardan gelen verileri toplayan, analiz eden ve ilişkilendiren, gerçek zamanlı görünürlük ve kurumları hedef alan potansiyel tehditlerin bağlamsal bir görünümünü sağlayarak gelişmiş tehdit tespiti ve otomatik müdahale sunan güçlü bir siber güvenlik çözümü olarak öne çıkıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Kaspersky Birleşik Platform Ürün Grubu Başkanı Ilya Markelov, Genişletilmiş Tespit ve Müdahale sistemleri için böylesine yüksek bir değerlendirme almaktan heyecan duyduklarını belirtti.

Markelov, "Şirket altyapısını hedef alan siber tehditler hakkında derin içgörüler sunan ve tüm kritik iş varlıkları için sürekli koruma sağlayan, etkili ve kapsamlı çözümler geliştirdiğimizi bağımsız olarak doğrulamak amacıyla düzenli olarak bu gibi kapsamlı değerlendirmelere katılıyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: aa