Kırşehir’de Kudüs Platformu ve Sivil Toplum Örgütleri, İsmail Haniye’nin suikast sonucu öldürülmesini protesto etmek için yürüdü.

Yarbaşçandır Yayla Şenliği hava muhalefeti nedeniyle iptal oldu Yarbaşçandır Yayla Şenliği hava muhalefeti nedeniyle iptal oldu

Filistin’de yaşanan insanlık dramına tepki göstermek için toplanan yüzlerce kişi şehirde Askerlik Şubesi kavşağından Cacabey Meydanına kadar ellerinde İsrail’in Filistin’de yaptıklarını anlatan dövizler taşıyarak ’Kahrolsun İsrail’, ’ Filistin’in Haklı Mücadelesini Destekliyoruz’, ’Şehitler Ölmez’, ’Hepimiz Haniye’yiz’ şeklinde slogan attı. Ellerinde Türk ve Filistin Bayrağı olan gençler, anons arabasıyla da halka Filistin’de yaşananları anlattı. Ccabey Meydanında Kudüs Platformu adına Tügva Kırşehir Temsilcisi Abdullah İnce açıklamada bulundu. İsrail’in yaptıklarına dünyanın gözünü ve kulaklarını kapattığını anlatan İnce, açıklamasında; "Daracık bir alanda hapsedilmiş, 3 milyon insan bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor"dedi.

Dünyanın Filistin’de yaşananlara karşı ikiyizlü davrandığını ifade eden İnce, "Birleşmiş Milletler Konseyi iki yüzlü davranarak soykırıma sessiz kalıyor. Uluslararası toplum ise hiçbir şey yokmuş gibi üç maymunu oynuyor. Soykırımın işbirlikçileri mazlumların ahı sonunuz olacak. İşlediğiniz şuçlar ise yakanıza yapışacak" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Filistin’de yaşanan zulmün sona ermesi için dua edildi.

Kaynak: iha