ABD öncülüğündeki terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerinin Deyrizor kentinde bulunan ve koalisyon güçlerinin Suriye’deki en büyük üssü niteliği taşıyan Ömer petrol sahası yakınlarında şiddetli patlama meydana geldiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada Deyrizor’un doğusunda bulunan ve koalisyon güçlerinin Suriye’deki en büyük üssü niteliği taşıyan Ömer petrol sahası yakınlarında şiddetli bir patlama meydana geldiği aktarıldı. Patlamanın koalisyon güçlerine ait uçakların yoğun uçuşuyla eşzamanlı olarak gerçekleştiği belirtilen açıklamada, can kaybı veya maddi hasara ilişkin yer verilmedi. Patlamanın ardından uluslararası koalisyonun topçu birliklerinin Deyrizor yakınlarındaki İran yanlısı milislerin mevzilerini hedef aldığı kaydedildi.

Filipinler’de Trami Tropik Fırtnası’nda can kaybı 116’ya yükseldi Filipinler’de Trami Tropik Fırtnası’nda can kaybı 116’ya yükseldi

Saldırının, Fırat Nehri’nin batısındaki bölgelerde uluslararası koalisyon güçleri ile İran yanlısı Şii milis gruplar arasında karşılıklı saldırıların yaşandığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekiyor.

Kaynak: iha