1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Sinop limanında serbest yüzme, denizde halat çekme ve yağlı direk yarışmaları gerçekleştirildi. Kazananlar madalya ve ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Serbest yüzme ve denizde halat çekme yarışmalarının ardından günün en heyecanlı yarışması her yıl olduğu gibi bu yıl da yağlı direk oldu. Sinop İskele Meydanı'nı dolduran Sinopluların meraklı gözleri eşliğinde yaklaşık 45 dakika süren yağlı direk yarışmasının kazananı Önder Akkaya oldu. Yarışmaya her yıl katılan Önder Akkaya, yağlı direk yarışmasını bu yıl 8. kez kazandığını ifade etti. Akkaya, direğin ucundan aldığı bayrağı öperek Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'a teslim etti.

Bu yıl yağlı direk yarışmacıları arasında bir de kadın yarışmacı vardı. Rakipleri karşısında kıyasıya mücadele eden yarışmacı elinden geleni yaparak direğin ucundaki bayrağı almak için ter döktü.

Hibe desteği ile Sinop'ta lavanta yetiştiriciliği yaygınlaşıyor Hibe desteği ile Sinop'ta lavanta yetiştiriciliği yaygınlaşıyor

Yarışma sonunda kazananlar, ödüllerini ve madalyalarını Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Vali Yardımcıları Abdullah Şahin ve Ali Osman Bulat ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ferhat Kuran'ın elinden aldı.

Muhabir: Ümit Can Gökçen