8’inci Kuşak ve Yol Gençlik Kampı ve Öğretmen Çalıştay, Yunnan Eyaleti’nin başkenti Kunming’de başladı. Etkinlik, "Geleceğin Bilim Hayali, Daha İyi Bir Dünyaya Adanmışlık" temasıyla çevrimiçi ve çevrimdışı olarak karma bir formatta düzenleniyor.

Çin Bilim ve Teknoloji Derneği (CAST), Çin Halk Cumhuriyeti Bilim ve Teknoloji Bakanlığı (MOST) ve Yunnan Eyaleti Halk Hükümeti tarafından ortaklaşa düzenlenen 8’inci Kuşak ve Yol Gençlik Kampı ve Öğretmen Çalıştayı, Yunnan Eyaleti’nin başkenti Kunming’de başladı.

"Geleceğin Bilim Hayali, Daha İyi Bir Dünyaya Adanmışlık" temasıyla çevrimiçi ve çevrimdışı olarak karma bir formatta düzenlenen bu yılki etkinlik, 37 ülke ve bölgeden yaklaşık 300 öğretmen ve öğrencinin Kunming’de bir araya gelmesiyle çevrimdışı katılımda rekor seviyeye ulaştı. Bilim eğitimi ve uluslararası işbirliğine vurgu yapan etkinlik, Kuşak ve Yol Girişimi’ne (KYG) dahil olan ülkelerden gelen katılımcılar için bir işbirliği ortamı sundu. Program kapsamında ‘Yunnan’dan Yeryüzündeki Yaşamın Evrimine Tanıklık Eden Fosiller’, ‘Bitki Fantezisi’, ‘Geleceği Akıllıca Yönlendirin’ ve ‘Güneşin Peşinde’ olmak üzere dört bilim temalı kamp ve Kültür Gecesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Deneyimi ve Bilim İnsanlarıyla Diyalog gibi bilim, teknoloji ve kültürel alışverişe odaklanan 10 etkinlik yer aldı. Bu etkinlikler, genç katılımcıların bilimsel konuları keşfetmeleri, üretici projelerde yer almaları ve hem akranları hem de seçkin bilim insanlarıyla etkileşime girmeleri için dinamik bir ortam sağladı. Öğretmenler, mesleki gelişimlerini artırmak ve kültürler arası eğitim işbirliklerini teşvik etmek için özel değişim programlarına katıldı.

Kaynak: iha