Sinop Üniversitesi'nden şiir gecesi Sinop Üniversitesi'nden şiir gecesi

Savunma sanayisinde ve metal işleme alanında faaliyet gösteren Sinop - Durağanlı iş insanı Veysel Alpagu’nun firması KUZEYTECH  Beylikdüzü TÜYAP fuar merkezinde  gerçekleşen Maktek Avrasya Fuarı’nda ilgi odağı oldu.

                Her yıl TÜYAP fuar merkezinde gerçekleşen fuar talaşlı imalat, metal işleme ve otomasyon sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler için büyük bir buluşma noktası oluyor.

  Uluslararası Takım Tezgahları, Metal - Sac - İşleme Makineleri, Tutucular - Kesici Takımlar, Kalite Kontrol - Ölçüm Sistemleri, CAD/CAM, PLM Yazılımları ve Üretim Teknolojileri Fuarı olarak biliniyor. Tüyap Fair and Exhibition Center tarafından organize edilen Maktek Avrasya, Makineler, Metal işletme, Üretim Teknolojileri sektörlerindeki katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirmeyi hedefleyen Fuar 30 Eylül’de başladı, bugün sona eriyor.

                Sanayileşmeyi ve birçok sektörün rekabet gücünü doğrudan etkileyen makine ve takım tezgâhlarının Avrasya bölgesindeki en önemli üreticilerini bir araya getirmesi ile dikkat çekiyor. Teknolojik gelişme yoluyla sanayileşmeyi ve birçok sektörün rekabet yeteneğini doğrudan doğruya etkileme gücüne sahip olan makine sanayisi ile imalat sanayisinin temel üretim aracı olan takım tezgâhları üreticilerinin ulusal mesleki örgütleri açısından fuar önemli bir iş birliği alanı yaratıyor. Aynı zamanda bu fuar, söz konusu stratejik sektörler arasındaki koordinasyonun ve inovatif iş birliklerinin gelişmesinin önemli bir aşaması olarak da kabul ediliyor.

SİNOP’TA ÜRETTİĞİMİZİ DÜNYA PAZARINA SUNUYORUZ

Türkiye’nin tanınmış firmalarının yer aldığı fuarda aslen Durağan ilçesinden olan iş insanı Veysel ALPAGU KUZEYTECH kendi üretimleri ile girdiği stantta yoğun ilgi aldı. Kendi üretimi olan 0,6-1,5nM 1,5-3nM 3-6nM TORK AYARLI TORNAVİDA VE YÜKSEK DAYANIMLI TORX BİTS ÜRÜNLERİnin yerli üretimini de yapıyor.

Firma; KUZEYTECH olarak metal işleme takımları, SİNKES takım tutucuları, TORXMART tork ayarlı anahtar ürünleri ile daha geniş bir alanda müşterilerine hizmet verirken fuarda da ilgi odağı olmayı başardı.  KUZEYTECH- SİN-KES METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ alanında faaliyet gösteren Şirketin kurucusu ve Müdürü olan Veysel ALPAGU;” Özel takım imalatından, dünyaca ünlü markaların distribütörlüğüne yüksek kaliteli kesici takım ve takım tutucuların satışını, üretimini ve kalibrasyonunu yapmaktayız. Kendi üretimimiz olan ve alanında tek markaya dönüşen TORXMART gerek yurt içi gerekse yurtdışından ciddi bir talep görüyor. Fuarda bu tutucumuz sektördekilerin en çok ilgi gösterdiği ürün oldu. Sinop’ta ürettiğimizi bu ürün gerek kullanımı gerekse dayanıklılığı ile öne çıkarken birçok firmanın da artık aradığı bir markaya dönüştü.  Firmamız Dünyaca ünlü birçok markanın distribütörlüğünü yaparken aynı zamanda yerli üretim için Sinop’ta bir tesis kurarak sektörün ihtiyacı olan ürünleri tasarlamakta patentini almakta ve üretim bandına sokmaktadır”

Alpagu savunma sanayisinin parça üretiminde olduklarını birçok savunma sanayii firmasının etken ürünlerini Sinop’taki tesiste ürettiklerini belirttiği açıklamasında; “METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ karmaşık bir yapıdır. Her firmanın tam anlamı ile bir bütün olarak bir ürünü üretmesi mümkün değildir. Mutlaka alt sektörlere ve kendi alanında uzmanlaşmış ekiplere yönlendirerek ürünün eksik olan ya da tamamlanması gereken parçalarını ürettirirler. Savunma sanayi de metal işlemesi bir başka sektörde, yazılımı ise başka bir noktada yapılırken üretim merkezi gelen bu mamullerin işlenme biçimine dayanıklılığına ve uyum sağlayıp sağlamadığını kontrol ederek üretim bandına alır. İşte bu noktada bu tür fuarlar sektörler arası dayanışmayı, yerli üretim ile ihtiyaç duyulan üretimin buluşmasına katkı sunuyor. Bizde bugüne kadar gerek distribütörü olduğumuz ürün yelpazesi ile gerek ürettiği ve sektörün ihtiyacı olan ürünleri bu fuarda sergileme şansı buluyoruz. Standımızda özellikle kendi üretimimiz olan ve yurtdışına gönderdiğimiz CNC tezgahlarının vazgeçilmezi olan tutucularımız büyük ilgi görüyor” dedi.

ŞİRKET VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SUNUYORUZ

Alpagu; “İş ortaklarımızdan gelen talepler doğrultusunda tornalama takımları, diş ve kanal açma takımları, delik delme takımları, frezeleme takımları ve özel durumlara uygun kesici takımlar üretmekteyiz. Proje isteklerinize uygun standartta imal ettiğimiz takımlarımızla, imalat esnasında oluşan kaçınılmaz isçilik ve zaman kaybını kaliteden ödün vermeden en aza indiriyor, birim maliyetlerinizi düşürerek şirket ve ülke ekonomisine katkı sunuyoruz. Uzman operatör ve mühendis kadromuzun deneyimi ve ileri teknoloji CNC makinelerimizin yardımıyla Sinop imalat birimimizde fason ve perakende siparişlerinizin üretimini, kaliteden ödün vermeden gerçekleştirmekteyiz. Bölgemizin en gelişmiş makinelerine sahibiz” açıklamasında bulundu.

Muhabir: Merve Yerli