Dijital bağımlılığın ilacı sporda gizli Dijital bağımlılığın ilacı sporda gizli

Kuzgun seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışına ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, “Kuzgun seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışı, teknoloji ve savunma alanında ulaştığımız kabiliyetlerinin en somut örneklerinden biri” ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, ‘Marlin’ insansız deniz aracından, Kuzgun seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışına ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımında açıklamalara da yer veren Görgün, şu ifadeleri kullandı:

Türk savunma sanayii, milli hedefler doğrultusunda güçlenerek, teknolojik bağımsızlık yolunda emin adımlarla ilerliyor. MARLIN (ASUW) insansız deniz aracımızdan KUZGUN (KY) seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışı, teknoloji ve savunma alanında ulaştığımız kabiliyetlerinin en somut örneklerinden biri. Bu kritik başarı, yerli ve milli projelerle sahada oyun değiştiren teknolojiler ürettiğimizi açıkça ortaya koyuyor. Dünyada eşi benzeri olmayan bu yetenekle, Türkiye savunma sanayiindeki yetkinliklerini artırarak, teknoloji üreten bir güç haline geldiğini bir kez daha ispat etti. ASELSAN, SEFİNE Tersanesi ve TÜBİTAK SAGE’nin iş birliğiyle elde edilen bu başarı, yalnızca bir kilometre taşı! Milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı için hep birlikte çalışarak daha büyük hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. Türkiye’nin adını, savunma teknolojilerinde öncü ülkeler arasına altın harflerle yazdırmak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm mühendislerimize ve uzmanlarımıza sonsuz teşekkürler. Birlikte başardık, birlikte güçlüyüz.”

Kaynak: iha