İSTANBUL (AA) - Logo Yazılım, "Hayallerini Kodlayanlar" sosyal sorumluluk projesiyle bu yıl, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin yaşandığı bölgelere yoğunlaştı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu yıl kuruluşunun 40. yılını kutlayan yerli iş yazılımı şirketi Logo Yazılım, Hayallerini Kodlayanlar sosyal sorumluluk projesi kapsamında deprem bölgesine yardımlarını sürdürüyor.
Şirket, Hatay'ın Defne, Kırıkhan ve İskenderun ilçelerinde atölye ile bilgisayar laboratuvarları kurarak eğitime hazır hale getirdi. Harbiye Selman Nasır Eskiocak Ortaokulu ve Kırıkhan Mimar Sinan Ortaokulu'nda robotik kodlama atölyeleri, öğrencilerle buluşturuldu. Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İskenderun Rotary Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ise bilgisayar laboratuvarları faaliyetlerine başladı.
- Çocuklara erken yaşta kod yazma öğretilmesi hedefleniyor
Logo Yazılım, Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Atölye Vizyon'un katkılarıyla 2019 yılında başlattığı Hayallerini Kodlayanlar projesi ile çocuklara erken yaşta kod yazmayı öğreterek 21. yüzyıl yetkinlikleri kazanmalarını sağlıyor.
Proje kapsamında açılan bilgisayar laboratuvarlarıyla ise meslek lisesi öğrencilerinin "Logo" programlarını öğrenerek, çalışma hayatı için gereken donanımı mezuniyetlerinden önce edinmeleri hedefleniyor.
Hatay'da Logo Yazılım'ın gerçekleştirdiği açılışlar dahil, bugüne kadar Hayallerini Kodlayanlar projesi kapsamında 8 ilde 13 atölye, bilgisayar laboratuvarı ve kütüphane kuruldu.
Logo Yazılım, Kahramanmaraş ve Elazığ'da açılış hazırlıkları süren atölye ve kütüphane ile 2024 yılı sonunda 9 şehirde, 15 noktada, 5 binden fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
- "Projenin etki alanını genişletmeye devam ediyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilenlerden Logo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut, Logo Yazılım olarak Hayallerini Kodlayanlar projesinin etki alanını genişletmeye devam ettiklerini belirtti.
Tekbulut, "40 yıl önce Türkiye'de yazılımın sektör haline gelmesine öncülük etmiş bir şirket olarak, ülkemizin geleceği için kendimizi sorumlu hissediyoruz. Geleceğin meslekleri için temel oluşturan Hayallerini Kodlayanlar projemiz kapsamında öğrencilerimizin mekanik becerilerini ve analitik yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.
Eğlenceli ve farklı metotlarla kodlamayı ve çözüm odaklı olmayı öğrettiklerine değinen Tekbulut, "Cumhuriyet Bayramı'mızın gururunu yaşadığımız bu günlerde yeni kodlama atölyesi ve bilgisayar laboratuvarlarını ülkemizin geleceği gençlerimize kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.
BÇBD Kurucusu Leyla Tekbulut ise Logo ekosistemiyle işbirliği yaparak geliştirdikleri projeyle bu yıl deprem bölgesine odaklandıklarını, Cumhuriyet'in aydınlık yarınları gençlerin, bilim ve teknolojiye ilgisini artırarak potansiyellerini ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.