Festival, İlçe Müftüsü Ali Mustafa Yıldırım’ın duasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Durağan Belediye Başkanı Necmettin Ermiş, bu yıl kuraklık nedeniyle halkın zorluklar yaşadığını ancak son dönemde yağan yağmurlar sonucunda Kanlıca Mantarının yüzleri güldürdüğünü söyledi.

Konuşmasını sürdüren Ermiş, “İlçemizde son bir ayda yaklaşık 3 milyon TL’lik bir mantar ticareti oluştu. Bu bağlamda bizlerde Durağan Belediyesi olarak her yıl düzenlemeyi düşündüğümüz Kanlıca Mantarı Festivali düzenledik. Çok kısa bir süre zarfında karar vererek icraata geçirdiğimiz festivalimize yoğun katılımlarınızı dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaları sonrası ızgara ve kazanların başına geçen Necmettin Ermiş ve kurum amirleri, vatandaşlara mantar ikramında bulundular. Şenlik tadında geçen festivalde, en güzel mantar fotoğraf yarışması ve en güzel mantar yemek yarışması da düzenlendi. Ayrıca sanatçıların da yer aldığı festivalde palyaçolar çocukların ilgi odağı oldu.

Sinop’un ilçesinde kaza: 3 yaralı Sinop’un ilçesinde kaza: 3 yaralı

Kaynak: Haber Merkezi