Türk neyzen Mercan Dede, ATSO’da düzenlenen "Secret Tribe" konserinde merhum ATSO Başkanı Ali Bahar’ı anarak "Fani" ve "Garip" eserlerini seslendirdi. ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Mercan Dede’ye teşekkür ederken, "Sen Potansiyellerle Doğdun" sergisi kapsamında gerçekleştirilen konserde, tüm sanatseverleri sergiyi ziyaret etmeye davet etti.

Dünyaca ünlü Türk neyzen, besteci, yapımcı ve DJ Mercan Dede, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) düzenlenen "Secret Tribe" konserinde sevenleriyle buluştu. Antalya Kültür Sanat’ta 20 Ekim’e kadar açık kalacak "Sen Potansiyellerle Doğdun" sergisi kapsamında gerçekleştirilen konser, ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşti. Konsere, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis ve Komite Üyeleri, merhum ATSO Başkanı Ali Bahar’ın eşi Şebnem Bahar ve oğlu Tibet Bahar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Sanatçıya dört müzisyen ve semazenin eşlik ettiği konserde Mercan Dede, Doğu’nun Sufi müziği ile modern müziği ustalıkla bir araya getirerek dinleyicilere eşsiz bir akşam sundu.

Mercan Dede, Ali Bahar’ı "Garip" ile andı: "Hep Yanımızda"

Mercan Dede, semazen gösterisi eşliğindeki konserinde, merhum Başkan Ali Bahar’ı anarak ’Fani’ ve ’Garip’ adlı eserlerini çaldı. Gecede, Ali Bahar’ın anısına konuşma yapan Mercan Dede, "Son çaldığımız eserin ismi ’Fani’ydi. Aslında hepimiz birer faniyiz. Mesele fani olmak değil, buradan giderken arkada bir seda bırakabilmek. Bu akşam dostlar meclisinde çok değerli bir dostumuzun hayali, emeği, vizyonu, sevgisi ve kalbi var. Bu dünyadan göçenler hep yanımızda, gökyüzünden, yeryüzünden değil, sizlerin gözlerinden, kulağından bizi dinliyor ve seyrediyorlar. Böyle güzel bir meclisi kurduğu ve bir araya getirdiği için ve bu şarkıda aslında bizi hissettiği için ’Garip’ parçamızı, Ali Bahar canımıza atfediyoruz" dedi.

Başkan Hacısüleyman: "Antalya Kültür Sanat’a bekliyoruz"

Gerçekleştirilen özel buluşmada, dünya müziğinin uluslararası platformdaki saygın sanatçılarından olan Mercan Dede’ye ithafen "Sen Potansiyellerle Doğdun" sergisini anlatan sözlerle teşekkür eden ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tohumun ağaca, tomurcuğun çiçeğe, kozanın kelebeğe dönüştüğü büyülü anlar: Evrende her şeyin, bilhassa da insanın bir varoluş sebebi ve sayısız potansiyeli var. Sen potansiyellerle doğdun. Emekledin, ayaklandın, yere düştün, neşelendin, huzur buldun, öfke duydun. Sevginin zayıflık zannedildiği, iyi niyetinin suistimal edildiği, gayretlerinin boşa gittiği zamanlar oldu. Sen potansiyellerle doğdun. Yaşamak isteyip de yaşayamadıkların, gerçekleşmesini arzu edip bir türlü başlayamadıkların, hayalini kurup başaramadıkların. Sen, sana öğretilen olmayabilirsin, Sen, sana dayatılan olmayabilirsin. Sen, senden beklenilen olmayabilirsin. Sen potansiyellerle doğdun. İyilik ve güvenle doğdun. İdeal ve hayallerle doğdun. Azametle doğdun. Kanatlarla doğdun. Sen sürünmek için yaratılmadın, öyleyse yapma. Kanatların var. Onları kullanmayı öğren ve kanatlan. Ben bu sözleri bir duvar yazısında okudum, sizlerin de bu yazıyı okuma şansınız var. Mercan Dede’nin, bir başka sanat dalında gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları görmek üzere, herkesi Antalya Kültür Sanat’ta açılan sergimize bekliyoruz. Kıymetli sanatçılarımıza, bu gecenin mimarlarına ve katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum."

"Işığımız Mevlana ve Atatürk"

Konser sonrası katılımcılara hitap eden ve Antalya’da olmanın mutluluğunu dile getiren Mercan Dede, "Yönümüzü kaybettiğimiz zamanlarda bize yol gösteren iki yıldızımız var. Bunlardan birisi, 1300 yıl önce gelip hâlâ ışığı her gün artarak devam eden; sevgiyi, kardeşliği, muhabbeti ve hoşgörüyü öğreten Mevlana. İkincisi, bu güzel topraklarda laiklik ve cumhuriyetle yaşamayı bizlere öğreten Mustafa Kemal Atatürk. Bu iki ışığı takip ettiğimiz sürece aydınlığa çıkacağız" diyerek konserini sonlandırdı.

Osmangazi’de okullar rengarenk Osmangazi’de okullar rengarenk

Unutulmaz anların yaşandığı gecede Başkan Hacısüleyman, sanatçılara teşekkür etti. Unutulmaz anların yaşandığı konserde sanatçılar, katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Kaynak: iha