Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Rize’de sağanak yağışın olacağından sel ve heyelanlara karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz için sağanak yağışlara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. Meteorolojiden yapılan yazılı açıklamada, “Yapılan son değerlendirilmelere göre; bugün öğleden sonra Doğu Karadeniz’de başlayacak gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Salı) akşam saatlerine kadar Trabzon’un doğusu ile Artvin’de kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin’in Kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ile ulaşımlarda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Vatandaşlar AFAD tarafından SMS ile uyarıldı

Malatya merkezde iş yerleri felaketin ikinci yılında teslim edilmeye başlanılacak Malatya merkezde iş yerleri felaketin ikinci yılında teslim edilmeye başlanılacak

AFAD’dan vatandaşlara gönderilen SMS’te ise “Meteorolojiye göre Rize’de bugün ve yarın yer yer çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu ve heyelana karşı tedbirli olun” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: iha