MHP Sinop Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde “Engelsiz Bakış” fotoğraf yarışması düzenleneceği duyuruldu. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

MHP Aile, Kadın ve Sosyal Hizmet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı birimi tarafından organize edilen fotoğraf yarışması, öncelikle engelli bireyler veya engelli bireylerin birinci derece yakınları veya vasisi olan kişilerin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Yarışma Konusu: “Engelli Bireylerin ve Ailelerinin Gündelik Yaşamı ve Sosyal Hayatta Yeri”

Bu yarışma, engelli bireylerin ve ailelerinin gözünden gündelik yaşamı, iş hayatını, sosyal ilişkileri, şehir mimarisini, ulaşım süreçlerini, eğitim hayatını, kısacası toplumsal hayatı ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenmektedir. Toplumsal farkındalığı artırmayı ve engelli bireyler ile ailelerinin bakış açısını topluma tanıtmayı amaç edinen fotoğraf yarışmasının, toplumun engellilik konusunda daha duyarlı ve empatiye açık bir hale gelmesini sağlamayı hedeflemektedir. 

Fotoğraf yarışmasının katılımcıları, engelli bireylerin ve ailelerinin hayatını farklı açılardan ele alacakları fotoğraflar ile yarışmaya başvurabileceklerdir. Yarışma kapsamında katılımcılar arzu ettikleri kategoride engelli ve engelli ailesinin gözünden bir eser ile yarışmaya katılabilecekleri gibi aşağıdaki örnek kategorilerde de eserlerini sunabilirler:

Portre Fotoğrafı: Engelli bireylerin ve ailelerinin duygularını, kimliklerini ve yaşamlarını yansıtan portreler.

Sinop'ta çiftçilere zirai don uyarısı Sinop'ta çiftçilere zirai don uyarısı

Belgesel Fotoğrafı: Engelli bireylerin ve ailelerinin gündelik yaşamlarını, karşılaştıkları zorlukları ve toplumsal hayattaki varlıklarını ve izlerini anlatan belgesel tarzı fotoğraflar.

Sokak Fotoğrafı: Engelli bireylerin ve ailelerinin sokaklarda, kamusal alanlarda ve toplumsal ortamlarda yer aldıkları anları yakalayarak, toplumsal entegrasyonlarını vurgulayan fotoğraflar.

Konsept Fotoğrafı: Engellilik temasını yaratıcı ve sanatsal bir şekilde ele alarak, farklı semboller, renkler ve ışık oyunlarıyla anlatan fotoğraflar.

Katılımcılar, fotoğraflarını en geç 10.11.2024 tarihine kadar [email protected]  e-posta adresi üzerinden bize ulaştırarak yarışmaya katılabilirler.

Jürimiz tarafından belirlenen fotoğraflar MHP Genel  Merkezinde yapılacak olan “Dünya Engelliler Günü” programında yer verilecek ve ilk 4 fotoğrafın sahibine ödülleri takdim edilecektir.

Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Fotoğraf Yarışması Koşulları

Katılım Şartları: Yarışmaya, öncelikle engelli bireyler veya engelli bireylerin birinci derece yakınları ya da vasisi olan kişiler katılabilir.

Katılım Sayısı: Her yarışmacı, yalnızca 1 (bir) adet fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

Fotoğraf Hakları: Yarışmacıların gönderdikleri fotoğraflar MHP KAÇEP'in kullanımına tahsis edilecektir. Katılımcılar, bu fotoğraflar üzerindeki tüm telif haklarından feragat ettiklerini ve MHP KAÇEP'in fotoğrafları her türlü mecrada kullanma hakkına sahip olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

Özgün Eser Şartı: Yarışmaya gönderilecek fotoğrafların daha önce başka bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir platformda ödül kazanmamış olması gerekmektedir.

Fotoğraf İçeriği: Fotoğrafların, engelli bireylerin ve ailelerinin hayatını yansıtan, farkındalık yaratacak nitelikte olması teşvik edilir. Herhangi bir şekilde hakaret veya olumsuz mesajlar içeren eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Son Teslim Tarihi: Fotoğrafların, 10.11.2024 tarihine kadar belirtilen e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Değerlendirme Süreci: Fotoğraflar, alanında uzman bir jüri tarafından değerlendirilecek ve kazananlar, MHP Genel Merkezinde düzenlenecek olan Dünya Engelliler Günü programında açıklanacaktır.

Katılım için belirtilen tüm şartlar, yarışmacılar tarafından kabul edilmiş sayılır.

Kaynak: Haber Merkezi