İhlas Koleji Global Schools üyesi oldu İhlas Koleji Global Schools üyesi oldu

Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından Fatih İlkokulu anasınıfında eğitim gören 3, 4 ve 5 yaş grubu öğrencilere Veteriner Hekimlik mesleği tanıtıldı. İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sezai Aydın ve Veteriner Hekim Hatice Ece Baş tarafından yapılan bilgilendirmede Veteriner Hekimliği mesleği, oyun temelli etkinlikler ve video gösterimi ile birlikte anlatıldı.

Meslek tanıtımı kapsamında minik öğrencilere Veteriner Hekimlik görevleri arasında olan hayvanların hastalıklarının teşhis ve tedavisi, enfeksiyon hastalıklarına karşı aşı yapmak, sağlık sorunlarını tespit etmek için hayvanları muayene etmek anlatılarak bilinç oluşturuldu. Ayrıca veteriner hekimlikte kullanılan steteskop, enjektör, kedi taşıma çantası, pire tasması, pire damlası, termometre, Veteriner önlüğü gibi terimler seslendirilip tekrarlatılarak kullanım amaçları ve uygulamaları oyuncak hayvanlar üzerinde görselleştirilip anlatıldı.

Miniklere oyun temelli etkinlikler ve video gösterimiyle anlatılan Veteriner Hekimliği mesleği, öğrencilerde büyük bir ilgi uyandırarak mesleğe olan ilgilerini arttırdı.  

Kaynak: Haber Merkezi