Ayancık Belediye Meclis Üyesi Özcan’dan acı haber geldi Ayancık Belediye Meclis Üyesi Özcan’dan acı haber geldi

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneğinin 4. Olağan Genel Kurulu Kefevi Mahallesi Kuru Çeşme Sokak No:23/1 adresindeki dernek binasında gerçekleştirildi. Açılış ve yoklama ile başlayan olağan genel kurul divan başkanı ve kâtip üyelerin seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Yönetim kurulu faaliyetlerinin okunması ve ibrası ile devam eden genel kurulda denetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve İbrası, teklifi halinde tüzük değişikliği yapılması, yönetim kurulu, denetim kurulu ve diğer organların seçimlerinin yapılması, dilek ve temennilerin ardından seçime gidildi. Tek liste halinde gidilen genel kurulda, genel kurula katılanların oylarının tamamının oyunu alan Kenan Aral 4. kez dernek başkanlığına seçildi.

Başkanlığa 4. Kez tekrar seçilen Aral yaptığı açıklamada Yönetim Kurulu ile kendisini yeniden göreve tekrar layık gören tüm üyelere ve Mübadillere teşekkür eden Kenan Aral önceki dönemlerde dernek olarak hep beraber başarılı projelere imza attıklarını söyledi. 

AMACIMIZ KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITARAK GELECEK NESİLLERE AKTARMAK
Dernek olarak amaçlarının yaklaşık 10 yıldır Sinop’ta ve Türkiye’de, Balkan ve Rumeli kültürünü tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunun altını çizen Aral sözlerini şöyle sürdürdü; “Bundan sonra da yönetim olarak Sinop ve ülke kültürüne, turizmine her türlü katkıyı sağlamak için çaba göstereceğiz. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri, dernekler, vakıflar ve Üniversiteler ile her türlü işbirliğine hazırız”.

Editör: Merve Yerli