Sinop Üniversitesi ile Sinop Müftülüğü organizesinde “Din İstismarı ile mücadele” konulu seminer düzenlendi. 

Sinop’ta görev yapan din görevlilerine yönelik düzenlenen seminerde din istismarı ile mücadelede Kur’an ve sünnetin önemine değinildi. 
Sinop Kültür Merkezinde düzenlenen seminer Taypaklı Camii İmam Hatibi Mehmet Ali Çelebi’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Seminerde daha sonra konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, batıl yorumlar yapmanın, bidat ve hurafeleri savunmanın, Müslümanların samimi duygularıyla alay etmenin din istismarı olduğunu söyledi. Dalgın; “Bakın 15 Temmuz günü hain darbe girişimini düzenleyen FETÖ yıllarca dini argümanları kullanarak insanları kandırmış, dinimizi istismar etmiş ve en sonunda  güzel vatanımıza ihanet etmiştir.

FETÖ dini bir cemaat olmayıp sadece karanlık emellerine ulaşmak için her türlü yolu mübah sayan, insanların dini duygu ve heyecanlarını istismar eden, dinimizin temel değerlerini ve kavramlarını tahrif eden bir örgüttür. Bu örgütün tuzağına düşmemek için Kur’an-ı Kerim ve sünneti seniyye ışığında dinimizi iyi bir şekilde öğrenmekle mümkündür." dedi.

Cuma hutbesi ile mesleğine veda etti Cuma hutbesi ile mesleğine veda etti

Konuşmasında Sinop Üniversitesi Kampüs Camii projesi hakkında da din görevlilerine bilgiler veren Prof. Dr. Dalgın “Sinop’a kalıcı bir eser kazandırmak için herkesin bu esere katkısı olsun istiyoruz. Görev yaptığınız yerlerde vatandaşlarımıza Sinop Üniversitesi Camisini anlatın. Hayra vesile olun, bu fani dünyada hepimizin bir eseri olsun” diye konuştu. 

Editör: Furkan Alperen Demir