2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Hayvancılık desteklemeleri ve Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanması ardından İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, yeni destekleme modeli hakkında muhtarları bilgilendirdi.

TCSG-72 Gemisi ziyarete açılacak TCSG-72 Gemisi ziyarete açılacak

"Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilerimiz destek alacak"

Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Önlem, “İlk defa Bakanlığımızca bitkisel üretim destekleri 3 yıllık olarak ve ilk defa destek ödemeleri üretim döneminden önce açıklandı. Destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidildi. Bitkisel üretim yapan çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilerimiz destek alacaklar. Üretim planlaması kapsamındaki stratejik ürünlere ilave destekler verilecek ve Su kısıtlı olan havzalarımızda münavebeye uygun üretime ilave destek sağlanacaktır. Destek tutarları girdi maliyetlerindeki değişikliklere göre her yıl güncellenecek ve bu kararla birlikte çiftçilerimiz üretime karar vermeden önce, hangi havzada, hangi ürüne, ne kadar destek alacağını bilmiş olacaklardır.” dedi. Önlem, yapılan bu uygulamayla çiftçileri planlı üretime yönlendireceğini ve plansız üretimin getirdiği bir takım olumsuzlukların da önüne geçileceğinden bahsetti.

Toplantı, bitkisel ve hayvansal üretime yönelik desteklemelerin teknik personeller tarafından detaylıca anlatılması ardından karşılıklı soru cevap şeklinde ilerledi.

Kaynak: Haber Merkezi