Dayanıklı ormanlar kurarak gelecek nesillere hediye etmek amacıyla Gerze’de eğitim ve saha çalışmaları yapıldı. “Orman kurma teknikleri” konulu eğitimler kapsamında, Gerze ormanlarında saha çalışmaları gerçekleştirildi.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Salih Çetiner başkanlığında gerçekleştirilen eğitimler ve saha çalışmalarına Silvikültür Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Rıdvan Çörtü, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Atalay, Bölge Müdürü Celal Kanbur ve teknik personel de katıldı.

Mobilya mağazasında çıkan yangın korkuttu Mobilya mağazasında çıkan yangın korkuttu

Mobil denetimler yapıldı

81 ilde eş zamanlı olarak yapılan sürücülerin taşıma belgeleri ve damgaya tabi ürünlerin damgalama işlemlerinin kontrol edildiği, orman ürünlerinin taşınmasında usulsüzlüklerin engellenmesi ve rekabet ortamının sağlanması, orman ürünü taşıyan araçların taşıma belgeleri ile emvallerin prosedüre uygunluğu gibi durumların kontrolünün sağlandığı mobil kontrol denetimi de gerçekleştirildi.

Yetkililer, kurulan sabit ve geçici mobil kontrol noktalarıyla, ormanlarda olabilecek yasa dışı faaliyetlerin önüne geçilerek, ormanların korunacağını ve geleceğe güvenle taşınacağını kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi