Karadeniz’de büyük bir palamut bolluğu olduğunu ifade eden Kaptan Mustafa Mollaoğlu, tüm mücadelenin Türk halkı için olduğunu ve sağlıklı bir yaşam için bu nimetten herkesin faydalanması gerektiğini ifade etti.

Yakıt ve malzeme fiyatları nedeniyle maliyetlerin oldukça yüksek olduğunu bildiren Mollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek balıkçılara KDV ve ÖTV’siz yakıt desteği sağlanmasını talep etti.

Kaptan Mollaoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Şu an Giresun açıklarındayız. Palamut avcılığı yaklaşık 1 aydır devam ediyor. Bir aydan beri karaya ayak basmadık.

Karadeniz’de bu sene böyle bir bolluk var. Buradan ben Türk halkına şunu söylemek istiyorum. Bu nimetten yararlanalım. Bu bir velinimet. Geçen sene bir tane palamut yoktu. Bu sene Karadeniz tıka basa dolu.

Biz Türk balıkçıları, tayfalar ve reisler olarak mücadelemiz halkımız için. Ülkemizin insanlarının sağlıklı olması için.

Amatör balıkçıların gece mesaisi başladı Amatör balıkçıların gece mesaisi başladı

Yaklaşık 1 ay oldu, karaya ayak basmadık. Denizin ortasındayız, taşıma gemileriyle balığımızı gönderiyoruz.

Tüm şehirlere günlük taze balık gönderiyoruz. Bu nimetten yaralanalım. Balık yiyerek alzheimer olmayalım, kalbimizi koruyalım.

Buradan, Karadeniz’in ortasından ülkemizin insanlarına selamlarımı iletiyorum.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen