TOKAT (AA) - Tokat'ın Pazar ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, şap hastalığına karşı aşılama çalışması yapıyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, aşılama, koruma ve kontrol çalışmalarını kapsamda ile sonbahar şap aşılama çalışması yürütüyor.

Şap aşılaması için tüm hayvancılık işletmelerini ziyaret eden ekipler, büyükbaş ve küçükbaş hayvanları kimliklendirme, Et ve Süt Kurumu aracılığıyla ithalatı yapılan büyükbaş besilik sığırlarda millileştirme çalışmaları gerçekleştiriyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Kapar, yaptığı açıklamada, hayvan sağlığı ekiplerinin sonbahar şap aşılama kampanyasına başladığını belirterek, "Her hayvancılık işletmesini yılda en az 5 kez ziyaret eden veteriner hekimlerimiz bu kampanya döneminde yaklaşık 20 bin büyükbaş hayvanı şap hastalığından korumak amacıyla aşılayacak. Ekiplerimize kolaylıklar, yetiştiricilerimize bereketli üretimler diliyorum." dedi.

OMÜ ve OKA arasında "Türkiye Siber Vatan Programı Protokolü" imzalandı OMÜ ve OKA arasında "Türkiye Siber Vatan Programı Protokolü" imzalandı


Kaynak: aa