İSTANBUL (AA) - Roche Türkiye ve Türk Eğitim Derneği, "Eğitimle Sağlıklı Gelecek" projesiyle "Sağlıkta Sosyal Sorumluluk" ödülüne layık görüldü.

Erzurum’da DAP desteğiyle 935 ton buğday tohumu dağıtıldı Erzurum’da DAP desteğiyle 935 ton buğday tohumu dağıtıldı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sağlık Gönüllüleri Türkiye Derneği tarafından 2008 yılından bu yana sağlık alanında hayata geçirilen sosyal sorumluluk projelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen "Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri" töreni, 8 Ekim'de Acıbadem Ataşehir Hastanesi konferans salonunda gerçekleşti.

Roche Türkiye ve Türk Eğitim Derneği iş birliğiyle, sağlıklı bir toplum hedefi doğrultusunda 2020 yılında başlatılan ve 4 yıldır başarıyla yürütülen "Eğitimle Sağlıklı Gelecek" projesi, "Sağlıkta Sosyal Sorumluluk" ödülüne layık görüldü.

Sosyal ve ekonomik yönden dezavantajlı konumda bulunan öğrencilerde ve bu öğrencilerin velilerinde bütünsel sağlık bilinci geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen "Eğitimle Sağlıklı Gelecek" projesi kapsamında toplam 7 farklı şehirdeki 9 ortaokulda, 1.500'den fazla öğrenciye ve 500'den fazla veliye, 28 farklı konuda, 37 uzman akademisyen tarafından çevrim içi ve yüz yüze eğitimler verildi.

Ergenlik döneminin zorlukları, ağız ve diş sağlığı, ilk yardım, göz sağlığı, beslenme ve sağlıklı gıda eğitimleri ile öğrencilerin bilinçlenmeleri sağlandı.

Veliler ise ergenlik dönemi farkındalığı, sağlıklı yaşam farkındalığı ve madde bağımlılığından korunma yöntemlerine dair eğitimlere katıldı.

Kaynak: aa