Rusya’nın Ukrayna’nın Odessa bölgesine düzenlediği İHA saldırısında 5 kişi yaralandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ediyor. Rusya ordusu Ukrayna’nın güneyindeki Odessa bölgesini gece saatlerinde insansız hava araçları ile hedef aldı. Odessa Bölge Valisi Oleh Kiper yaptığı açıklamada, Rusya’nın 3 gündür gece saatlerinde art arda bölgeye saldırı düzenlediğini, hava savunma kuvvetlerinin hedeflerin büyük bir kısmını imha ettiğini belirtti. Dün gece saatlerinde düzenlenen saldırı nedeniyle 9 katlı binada hasar meydana geldiğini ifade eden Kiper, olayda yaralanan 5 kişiden 3’ünün hastaneye kaldırıldığını söyledi. Kiper, inşaatı tamamlanmamış bir binanın çatı katında çıkan yangının itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldüğünü, ayrıca bir sağlık merkezinde de hasar oluştuğunu kaydetti.

9 yıl önce 13 polisin şehit edildiği saldırının faillerinden biri ve yardım yataklık yapan 8 kişi yakalandı 9 yıl önce 13 polisin şehit edildiği saldırının faillerinden biri ve yardım yataklık yapan 8 kişi yakalandı

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, gece boyunca Ukrayna topraklarını hedef alan Rus ordusuna ait 21 İHA’dan 22’sinin düşürüldüğü belirtildi. Açıklamada, Rusya’nın ayrıca Ukrayna’nın merkezindeki Poltava bölgesine 3 balistik füze fırlattığı bildirildi. Bölge valisi Filip Pronin, saldırının bir sanayi tesisinde hasara yol açtığını, ancak sivil altyapıda hasar oluşmadığı ve can kaybı bildirilmediğini açıkladı.

Kaynak: iha