THK Sinop Şube yönetiminden öğrencilere jest THK Sinop Şube yönetiminden öğrencilere jest

Sinop'un önemli manevi değerlerinden ve Anadolu'nun ilk şehitlerinden Seyyid İbrahim Bilal Hazretleri SADER tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Merkezi İstanbul'da olan Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği (SADER) tarafından bu yıl Sinop'ta 7’incisi düzenlenen "Seyyid Bilal Hazretleri Anma Günü Etkinliği" Seyyid Bilal Camisinde  İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah Salman ve Seyyid İbrahim Bilal Camii İmam Hatibi Selahaddin Başkaya tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlid programı ile başladı. Kılınan Cuma namazı ardından vatandaşlara pilav, ayran, kek ve su ikramında bulunuldu.  

Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği (SADER) olarak Seyyid İbrahim Bilal Hazretleri Anma Etkinliği programının bu yıl 7’incisini düzenlediklerini belirten SADER Başkanı Remzi Yüksel, etkinliği geniş katılımlarla ilerleyen yıllarda da sürdüreceklerini söyledi.

Etkinliğin Cuma namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlid programı ile başladığını aktaran Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü; “ Etkinliğimizde tüm emeği geçenlere ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Valiliğimize, İl Müftülüğümüze, İl Kültür Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum”.

Editör: Furkan Alperen Demir