Bugün saat 16.30’da Sinop Hükümet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında, Eğitim-İş üyelerine destek için CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, CHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tümer ve CHP Sinop İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Gökçe de bulundu.

Birçok ildeki Eğitim-İş teşkilatlarıyla eş zamanlı olarak yaptığı basın açıklamasında, okullardaki hijyen ve güvenlik eksikliklerini dile getiren Şahbenderoğlu şunları ifade etti; “Eğitim sistemimiz, iktidarın yanlış politikaları ve Milli Eğitim Bakanlığının ihmalkar tutumu nedeniyle alarm vermektedir.

19,9 milyon öğrencinin eğitim öğretim yılına başladığı bu dönemde, okullarımızda temizlik ve güvenlik personeli eksiklikleri hem eğitimin niteliğini hem de çocuklarımızın sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir.

“Eğitimde tasarruf olmaz!”

THK Sinop Şube yönetiminden öğrencilere jest THK Sinop Şube yönetiminden öğrencilere jest

Çocuklarımızın geleceği, sağlığı ve güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez!

Eğitim-İş olarak, okullarda gerekli hijyenin sağlanması, temizlik sorunlarının giderilmesi, okulların daha güvenli olması, iş gücü uyum protokolünün iptal edilmesi, temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının kalıcı kadrolu personelle sağlanması için eğitim emekçileri, demokratik kitle örgütleri ve velilerimizle birlikte tüm Türkiye'de alanlardayız.

Aydınlık yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızın yetiştirildiği okullar tam anlamıyla kaderine terk edilmiş durumda. Eğitim-İş olarak yıllardır okulların temizlik ve güvenlik ihtiyaçlarının giderilmesi için işinin uzmanı insanların kadrolu biçimde istihdam edilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.

“İş Gücü Uyum Programı emek sömürüsüdür!”

29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan İşgücü Programlarının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, kamu kurumlarında kalıcı istihdam yerine geçici ve düşük ücretli sömürünün önünü açmıştır. Bu yönetmeliğe göre haftanın 3 günü 8 bin 447 TL’ye çalıştırılacak kişilerle okulların ne güvenliği ne de temizliği sağlanabilir, üstelik bu asla kabul edilemeyecek bir emek sömürüsüdür.

“Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunduk!”

Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulunduk. Dün bu konuda farkındalık yaratmak, kamuoyunu bilgilendirmek için sosyal medyada seferberlik başlattık. Bugün okullarımıza “sağlıklı eğitim, güvenli okul” kokartlarıyla giderek işyerlerimizi eylem alanımız yaptık. Şimdi de Türkiye’nin her ilindeki meydanlardan sesleniyoruz: Savaşlarda bile hedef alınmayan, dünyanın en güvenli binaları olması gereken devlet okullarının pisliğe ve dış tehditlere terk edilmesini kabul etmiyoruz.

Eğitim-İş olarak burada, kamuoyu önünde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sesleniyoruz; Hamaseti bırakıp görevinizi yapın. Bilin ki bu konunun unutulmamasını sağlayacağız. Sadece yargı alanında değil her alanda mücadelemizi sonuna dek sürdüreceğiz.

Sağlıklı eğitim, güvenli okul haktır; Hakkımızı alacağız!"

Muhabir: Merve Yerli