Sinop’ta kurulduğu günden bu yana kendine özel konsepti ile başarılı bir ivme yakalayan Döner Dünyam İşletmesi Sinoplu bir girişimcinin başarısı olmakla birlikte, ithal franchise yatırımlarının yanında kendi rüştünü ispatladı.  

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti üyesi basın mensupları bir araya gelen Janset Şanlı işletmenin açıldığı günden günümüze kadar olan süreçle ve gelecekte yapmayı planladıkları projelerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Son soba ustalarından Mustafa Tortop hayatını kaybetti Son soba ustalarından Mustafa Tortop hayatını kaybetti

TÜRKİYE VE YURTDIŞINA AÇILMAYI PLANLIYORUZ

Açıldıkları günden bu yana olumlu yönde bir ilerleme kaydederek şimdiden bayilik talepleri almaya başladıklarının altını çizen Sinoplu kadın girişimci Janset Şanlı, kopya ve ithal konseptlerin hüküm sürdüğü fast food sektöründe yeni bir marka yaratmanın heyecanını yaşayan Şanlı, Döner Dünyam konseptini önümüzde ki 3 ile 5 yıl içinde Türkiye’de 20 yurt dışında ise 10 noktaya ulaşacağını hedeflediklerini söyledi.

Bir yıllık süreçte özgün konseptlerinin bayilik talepleri aldığını belirten Janset Şanlı; “Ben Sinoplu bir Çerkez kızıyım. Doğduğum günden bugüne Sinop için yatırım yapmak ve şehrin çehresini bir nebzede olsa olumlu yönde değiştirebilmek en büyük tutkum oldu. İstanbul’da yaşadığım dönemlerde Sinop’un büyük değerlere sahip olduğunu ve her Sinoplu gibi elimi taşın altına koymam gerektiğini düşünüyordum. Çok şükür ki, bugün hedeflediğim bu yolda adımlar atmaya başlayabildim. İstanbul’da büyük fast food zincirlerinin hakimiyeti sürerken yeni bir konsept yaratıp bu konseptin startını Sinop’tan vermek istedim. Geldiğimiz noktada daha 1 yıl olmasına rağmen özgün konseptimiz bayilik talepleri almaya başladı.

SİNOP GASTRONİMİSİDE TÜRKİYE VE DÜNYAYA AÇILACAK

Konseptimiz ile birlikte Sinop’un özgün gastronomi kültürü de Türkiye ve Dünyaya açılacak. Çok yakında yeni yatırımlar yapmaya hazırlanıyoruz. Sinop’u deniz kum turizminden biraz çıkaracak yeni turizm noktaları oluşturacağız. Sinoplu kadınların kırsal alanda ki istihdamı çok önemli. Onları ekonomik hayatın içine bulundukları yerden dahil edebileceğimiz projelerimiz SİNDER bünyesinde bulunan kadın kooperatifimiz aracılığı ile hayata geçiyor. Bu süreçte tüm yapmak istediğimiz atılımlar için bizlere destek olan her kişi ve kuruma teşekkür ederim” diye konuştu.

ÖĞRENCİ DOSTU İŞLETME OLMAYA HAZIRLANIYORUZ

Sinop’un özgün lezzetleri ile global lezzetlerini yüksek kalitede bir araya getirdiklerini aktaran Şanlı,  Döner Dünyam olarak öğrenci dostu işletme olmaya hazırlanıyoruz’ dedi.

ÜNİVERSİTE İLE PROTOKOL İMZALANACAK

Sinop için önemli bir değer olan üniversite öğrencileri için özel indirimler yapmaya hazırlanan İşletme Sinop Üniversitesi ile imzalayacağı protokol kapsamında öğrenci dostu indirim ve menüleri hayata geçirecek. Ekonomik olarak zor bir süreçten geçen ülkemizde öğrencilerin ekonomik yaşam standartlarına katkı sağlamayı hedefleyen Döner Dünyam istihdam konusunda da ihtiyaç sahibi öğrencilere öncelik tanıyacak.

SİNOP’TA YENİ TURİZM NOKTALARI OLUŞTURULACAK

2024 yılı için özel turizm yatırımına hazırlanan İş Kadını Janset Şanlı, kendi köyünde 1 yıl önce faaliyete başladığı lavanta tarımını önümüzde ki turizm sezonunda faaliyete geçirecek. İçinde özel bir dinlenme alanının da olacağı turizm özelinde kurulan lavanta bahçesi Sinop’un gözde turizm noktalarından biri olacak. Devam eden süreçte özel bir binicilik çiftliğini de yatırımına eklemleyecek olan Şanlı, Sinop turizmi için farklı konseptleri hayata geçirmeye devam edecek.

KADIN KOOPERATİFİ İLE KIRSAL KALKINMA

Döner Dünyam konseptini Sinop’tan başlayarak Türkiye ve Dünyaya açmayı planlayan Girişimci İş Kadını Janset Şanlı, SİNDER bünyesinde kurulan Kadın Kooperatifinde aktif rol üstlendi. Yakında kadın istihdamı konusunda faaliyetlerine başlayacak olan Kooperatif Mertoğlu köyünde başladığı proje ile spesifik global pazara erişebilecek nitelikli ürünler üreterek kırsal kalkınmada kadın istihdamı konusunda adımlar atmaya hazırlanıyor. Kooperatif ürettiği çalışma modeli ile kırsal alanda ki kadınlarımızın eğitimini alarak üretebileceği ürünleri global pazara e ticaret yolu ile ulaştırırken Sinop’ta unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını tekrar canlandırmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.

Editör: Gülay Kavak