Sanmar Denizcilik Deniz Küreği Türkiye Şampiyonası Sahil Sürat Yarışları, Sinop ev sahipliğinde 7 İlden, 17 Kulüp ve 150 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Akliman’da gerçekleştirilen ödül törenine Vali Dr. Mustafa Özarslan, Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon ve Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu katıldı.

Genç sporcuları ve teknik heyetlerini tebrik eden Vali, dereceye giren takımlara protokol üyeleri ile birlikte ödüllerini takdim etti.

Kürek yarışı kültürünün yaygınlaştırılmasındaki hizmetlerinden ve şampiyonanın Sinop'ta gerçekleştirilmesine gösterdiği katkılardan dolayı, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk’e teşekkür eden Vali;

“Geleceğimizin yıldızları, genç sporcularımızı Sinop’umuzda ağırlamaktan duyduğum mutluluğu ifade ediyor, göstermiş oldukları gayret, emek ve mücadele için tüm sporcularımıza, teknik heyetlerine, hakemlere, turnuvada görev yapan Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün fedakar çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Sinop 1853 Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Yarışmaya katılan, Sinop'umuza misafir olarak, dostluk ve kardeşlik duygularıyla mücadele eden tüm sporculara teşekkür ediyorum.

Sinop açıklarında hortum paniği Sinop açıklarında hortum paniği

3 tarafı denizlerle çevrili Sinop'umuzda su sporlarının geliştirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Gençlerin sporla iç içe olması, geleceğe spor yaparak hazırlanması, toplum olarak çok daha sağlıklı bir şekilde gelişmemizi sağlayacak.

Yarışmanın düzenlenmesinde emeği olan Gençlik ve Spor Bakanımıza, Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Federasyon Başkanımıza ve diğer herkese teşekkür ediorum. Yarışmada bizi yalnız bırakmayan Sinop halkına şükranlarımı sunuyorum. Daha nice müsabakalarda buluşmak dileğiyle."

 

Kaynak: Haber Merkezi