Keşkeklerin yapıldığı,  birlik ve beraberliğin öneminin vurgulandığı festivalde başpehlivanlık, Milli Güreşçi Ömer Faruk Karadeniz’in oldu. 
Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Sazlı Akbaş Güreş Festivali’nde güreş ağalığı ve keşkek ağalığı iki kuzenin oldu.  22 yaşında olan Furkan Diri Sinop için rekor sayı olan 480 bin TL’ye güreş ağalığını alırken, 18 yaşında olan kuzeni Ömer Faruk Diri 140 bin TL ile keşkek ağalığını aldı. 

Sinop Belediyesi’nden kesilen ağaçlarla ilgili açıklama Sinop Belediyesi’nden kesilen ağaçlarla ilgili açıklama


Sazlı Akbaş Köyü Dernek Başkanı Muhsin Diri, "Geleneksel olarak düzenlediğimiz festivalimizin bu yıl 16'ncısını yaptık. Katılım gösteren ve bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederiz. Bu yıl Sinop tarihinde rekor bağışlarımız var. Güreş ağalığını 480 bin TL'ye Furkan Diri aldı. Keşkek ağalığını 140 bin TL ye Ömer Faruk Diri aldı. İkisi kuzenler. Biri 18 yaşında biri 22 yaşında. Köyümüze bu şekilde destek oldukları ve derneğimizi yalnız bırakmadıkları için kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 
Davetli olarak Sinop Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, Merkez İlçe Jandarma Komutanı Reşat Çolak, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Siyasi Parti Temsilcileri ve Kurum Müdürleri katıldı.

Muhabir: Merve Yerli