Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda 7’si yeni oyun olmak üzere toplam 12 eseri sanatseverlerle buluşturacak. Geçen sezon 180 temsil ile 42 bin seyirciye ulaşan Şehir Tiyatrosu, 24. Yıl Sanat Sezonunu, ’Eleştiri Kültürü’ ana teması ile ekim ayında açacak.

Şehir Tiyatrosu sanatçıları ve teknik ekip, yeni sanat sezonu öncesi Başkan Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Seçer, Şehir Tiyatrosu oyuncularına ve teknik kadrosuna verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederek, "Geçtiğimiz 5 yıl Mersin’e çok emeğiniz oldu. Sadece sanat alanında değil, 5 yıl Türkiye’de pandemiden depreme kadar krizlerin yaşandığı dönemdi. Her dönemde sanatçı kimliğinizi bir tarafa koydunuz, gerçekten bir vatandaş kimliğiyle, sorumlu insan kimliğiyle belediyemizin çalışmalarına katkı sundunuz. Bu son derece önemli. Birçok alanda çalışabilirsiniz ama sanatçı olmak çok farklı bir şeydir. Fakat insanlığın erdemine ulaşmak daha da zordur" dedi.

"Kongre ve Sergi Sarayı’nı yeniden düzenledik"

Şehir Tiyatrosu ekibinin şartlarının daha da iyi olması için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Seçer, "Kongre ve Sergi Sarayı’nı yeniden düzenledik. 11 Ekim’deki prömiyeri orada yapacağız. Diğer belediyelerimize ait sahnelerimizi de kullanacağız. Tarsus’ta büyük zorluk yaşıyoruz. Bu dönem Tarsus’ta mutlaka bir kültür merkezi yapmak istiyoruz. Anamur’da kültür merkezinin temelini zaten atacağız. Onun projesi de, yeri de belli. Ben istiyorum ki kültür ve sanat her yerde kendini göstersin" diye konuştu. Yeni sezonda oyunları izlemeye gideceğini ve insanları tiyatro izlemeye teşvik edeceğini belirten Seçer, Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında yapımı tamamlanmak üzere olan temsil salonlarında çocuk oyunlarının sahnelenip, çocukların belediye binasına gelmesini önemsediğini kaydetti.

"Kültür ve sanata yatırım yapmayı sürdüreceğiz"

Kültür ve sanata yatırım yapmayı sürdüreceklerini vurgulayan Seçer, "Bir taraftan belediyemizin görev alanları içindeki işleri yaparken, başta kültür ve sanat gibi aslında belediye başkanın vizyonuna bağlı alanlarda da kendimizi göstereceğiz. Her belediye başkanın bir dünya görüşü, bir ideolojisi vardır. Bu doğrultuda kentleri şekillendirir. Ben seküler, Atatürkçü, sosyal demokrat kimliği olan bir belediye başkanıyım. Doğal olarak da Mersin’in bu normlara uygun, bu normların içerisindeki ilkelere, prensiplere uygun bir kent haline gelmesini sağlamak zorundayım. Bunlardan biri de kültür ve sanattır" dedi.

"Bu sezon 12 eseri Mersinli sanatseverlerle buluşturacağız"

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger de sanata ve sanatçıya verdiği önem ve destekten dolayı Seçer’e teşekkür ederek, "Sizin bize açtığımız bu yol ve verdiğiniz destek, bize gösterdiğiniz önderlik, bizim için çok kıymetli. Ve bu bizi gerçekten başarıdan başarıya ulaştıracak" ifadelerini kullandı.

Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Sanatçısı Ozan Erdönmez ise yeni sanat sezonu hakkında bilgilendirme yaptı. Erdönmez, "Geçen dönem çok güzel bir sezon geçirdik. Yaklaşık 180 temsil vererek 42 bine yakın seyirciye ulaştık. Bu sezon da 24. Yıl Sanat Sezonumuzu gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz sezonlardaki repertuarlarımızdan aldığımız 2 çocuk oyunu, 2 yetişkin oyunu ve bir de gençlik oyunumuzla birlikte bu sezon toplam 12 eseri Mersinli sanatseverlerle buluşturacağız. Ulusal ve uluslararası platformlarda Mersin’i temsil edeceğiz. Ayrıca dijital platformlarda da yerimizi almak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Tutak’ta gaziler günü kutladı Tutak’ta gaziler günü kutladı

Ziyarette söz alan oyuncular, Başkan Seçer’i provalarına davet etti. Kendisine çiçek takdim edilen Seçer, Şehir Tiyatrosu yazılı tabloyu imzalayarak, vatandaşları 11 Ekim’de Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenecek ’Kuş Öpücüğü’ isimli oyunun prömiyerine davet etti.

Kaynak: iha