Dünyada 60’a yakın ülkede 40 yıldır uygulanan Allen Carr yöntemi Denizli’de sigara tiryakilerine seminerle anlatıldı. Allen Carr Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu Denizli Eğitmeni Ali Baki Gerçeker, “6 saniye bile zararlarının anlatılmadığı, neden sigara içmemeniz gerektiğine odaklanmayan bir yöntem. Paketi elden değil, beyinden atıyoruz” dedi.

“Allen Carr Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu” yöntemi Denizli’de uygulanmaya başlandı. Dünyada 60’a yakın ülkede 40 yıldır uygulanan Allen Carr yöntemi ile 50 milyondan fazla içici sigara tuzağından kurtuldu. Türkiye’de de 20 yıldır uygulanan yöntem, hap, ilaç, makine, hipnoz veya herhangi bir destek kullanılmadan sadece 6 saatte sigara tuzağından kurtarıyor.

Allen Carr Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu Denizli Eğitmeni Ali Baki Gerçeker, Denizli’de verdiği seminerle, tiryakilerinin sigarayı bırakmalarına yardımcı oldu. Bireysel katılımla düzenlenen seminerde, saat başı verilen aralarda belirli şartlarla sigara içen katılımcılar, 6 saatin sonunda sigara paketlerini salonunda bırakarak ayrıldı.

“Neden sigara içtiğimize odaklanan tek yöntem”

Dünyada 40 yıldır uygulanan yöntem sayesinde ülkemizde de 20 yılda binlerce kişinin sigara tuzağından kurtarıldığını belirten Ali Baki Gerçeker, “Allen Carr yönteminde asla sigaranın zararlarından bahsedilmez. Neden sigara içilmemesinin gerektiğinin nedenleri üzerinde asla durulmaz. Allen Carr yöntemi, neden sigara içtiğimize odaklanan tek yöntemdir. Sigara içenlerin bilmediği bir gerçek vardır. Neden sigara içtiğinizin gerçek sebebini bilmeden asla sigaradan kurtulamazsınız. Allen Carr yöntemi ile 6 saatte adım adım sigara keyif sigara stres sigara can sıkıntısı sigara konsantrasyon bağdaştırmalarını beyinde tamamen bitirerek boşluk yoksunluk duygusu yaşamadan şiddetli ağrılar çekmeden hatta kilo bile almadan sonsuza kadar özgür ve mutlu bir içmeyen olursunuz. Sigaradan kurtulmak isteyen katılımcılarımız seminerlerimize geliyorlar ve 6 saatin sonunda özgür ve mutlu bir hayata merhaba diyorlar. 6 saniye bile zararlarının anlatılmadığı, neden sigara içmemeniz gerektiğine odaklanmayan bir yöntem. Halk arasındaki tabirle sigara keyfi, sigara konsantrasyon, sigara stres bağdaştırmalarını beyinde bitiriyoruz. Paketi elden değil, beyinden atıyoruz” dedi.

“Sigarayı bıraktırmıyoruz, sigaradan kurtarıyoruz”

Başkan Yılmaz’dan ailelere para uyarısı Başkan Yılmaz’dan ailelere para uyarısı

Hap, ilaç, makine, hipnoz veya herhangi bir destek kullanılmadan sadece 6 saatte sigara tuzağından katılımcıları kurtardıklarını vurgulayan Gerçeker, yöntemin başarısındaki püf noktalarını şöyle sıraladı:

“Sigara içen katılımcılarımız boşluk, yoksunluk yaşamadan, şiddetli ağrılar yaşamadan, sigara içenleri gördüklerinde onlara özenerek bakmadan çok rahat bir süreç geçiriyorlar. Katılımcılarımızın geri dönüşleri çok güzel. Sigara içenler gerçek içme sebebini bilmiyorlar. Neden sigara içtiğimizin gerçek sebebini bilmeden asla kurtulamayız. Sigaranın bir keyif veya destek verdiğine olan inancımız devam ettiği sürece sigara tuzağından kurtulamayız. Allen Carr yönteminin başarısı budur. Asla sigaranın zararlarının anlatılmadığı, neden sigara içtiğinize odaklanan bir yöntem. Amacımız seminerden çıktıktan sonra sonsuza kadar özgür ve mutlu bir içmeyen olmanız. Biz aslında sigarayı bıraktırmıyoruz. Sigaradan kurtarıyoruz. Sigaraya bakış açınızı değiştiriyoruz. Sigara içtiğiniz gözlerle sigaraya baktığınız sürece asla kurtulamazsınız. Biz sigaraya bakış açınızı değiştiriyoruz ve sonsuza kadar huzurlu ve mutlu bir içmeyen olmanıza yardımcı oluyoruz”

Kaynak: iha