Ayancık Belediyesi ve Sinop Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği tarafından düzenlenen Amazonlar Konulu 2. Sinoplu Diyojen Uluslararası Karikatür Yarışmasında Sinop İş İnsanları Özel Ödülünü Romanya'dan Marian Avramescu kazandı. 

Ayancık Belediyesi ve Sinop Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği tarafından düzenlenen Amazonlar Konulu 2. Sinoplu Diyojen Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı.

Sinop Belediyesi’nden kesilen ağaçlarla ilgili açıklama Sinop Belediyesi’nden kesilen ağaçlarla ilgili açıklama

Sinop’ta çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği 2. Uluslararası Sinoplu Diyojen Karikatür Yarışması’nın sergisi ve ödül töreni 28-29-30 Temmuz tarihlerinde Ayancık Belediyesi’nin 28. Kültür, Keten ve Ahşap Festivali kapsamında Ayancık’ta gerçekleştirildi.

 Seçici kurul 46 ülkeden 217 sanatçının 850 eserini inceledi. 

Sinop İş İnsanları Derneği Özel Ödülünü Romanyalı sanatçı kazandı. Konuyla ilgili açıklama yapan SİNDER Başkanı Yılmaz Öz, "Çocuk evliliklerine, kadına şiddete, taciz ve tecavüzlere, kadın cinayetlerine, kadının sömürülmesine, köleleştirilmesine, erkek egemenliğine karşı Amazonların savaşçı ruhunu eserlerinde estetik ve sanatsal değerlerle yansıtan eserler arasından, Sinop İş İnsanları Derneği Özel Ödülünü  Romanya'dan Marian Avramescu kazanmıştır. Kendisini tebrik ederiz" dedi. 
 

Editör: Gülay Kavak