Uzun yıllar Sinop’ta askeri gazino olarak hizmet veren ve geçtiğimiz aylarda restorasyon çalışması başlatılan bina, restorasyon tamamlandığında Sinop Amfora ve Denizcilik Müzesi olarak ziyaretçilere kapılarını açacak.

Sinop Valiliği'nden yapılan duyuruya göre dış cephe ve kubbe restorasyon çalışmalarının Ocak 2025’te tamamlanması planlanan tarihi bina, daha sonra iç bölümünde yapılacak düzenlemelerle bir müze haline getirilecek.

Müzede Sinop’taki arkeolojik kazılarda bulunan ve literatüre Sinop Amforası olarak geçen havuç tipli, sivri tabanlı amforalar ve su altı buluntuları sergilenecek.

1922–1923 yılları arasında Jandarma Binbaşı Nurettin Akbal tarafından devlet bütçesinden para almaksızın şahsi teşebbüs ve Sinop halkının yardımıyla yapılan bina, 1986 yılına kadar İl Jandarma Alay Komutanlığı binası olarak kullanılmış ve daha sonra İl Jandarma Askeri Gazinosu olmuştur.

İŞKUR’da engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı İŞKUR’da engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı

Restorasyonu Ocak 2025'te tamamlanması planlanan binanın, ilk günkü mimari üslubu korunarak ziyaretçilerinin hizmetine sunulacak.


Muhabir: Ümit Can Gökçen