Kaynağı bilinmeyen hipotonik durum tanısı ile 24 Eylül'de başkent Bakü'de hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alınan Paşayeva, yaşamını yitirdi.

İlk kez 2015 yılında Türk Ocakları Sinop Şubesinin davetlisi olarak geldiği Sinop’ta basın mensupları ile bir araya gelen Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Sinop-Azerbaycan kardeşliğinin pekiştirilmesi adına, Sinop’ta bir Azerbaycan caddesi kurulmasını talep etmişti.

Ziyaretinde Sinop’un tanıtılmasında daha fazla çalışılması gerektiğini gördüğünü ve Sinop'a adeta aşık olduğunu ifade eden Paşayeva, kendisinin de Azerbaycan’da Sinop’un tanıtımına katkı sağlamak adına çalışacağını söylemişti. Paşayeva; “Bugün ziyaretlerim dahilinde Sinop’u gezme tarihi mekanlarını dolaşma fırsatı yakaladım. Bu güzel memleketin Azerbaycan’da tanıtılması için bende elimden gelen gayreti göstereceğim. İnşallah artık Sinop’un da Azerbaycan bölgelerinden bir tanesi ile sağlam ilişkiler kurmasına vesile olmak istiyoruz. Özellikle Sinop’ta bir Azerbaycan Caddesi kurulsun istiyoruz. En azından bu şekilde ilişkilerimizin perçinlenmesine vesile olacak burada bir Azerbaycan olsun diyoruz" demişti.

Valiler Kararnamesi ile 16 kente yeni vali atandı Valiler Kararnamesi ile 16 kente yeni vali atandı

Ganire Paşayeva'nın ölümü Türk dünyasında büyük üzüntüye neden oldu. 
 

Editör: Gülay Kavak