Özellikle okulların açılmasıyla birlikte, öğrencilerin ödev eksiklerini gidermeye yönelik çalışmalar sürdürüldüğünü belirten Ata Evi kurucusu Yılmaz Yavuz, öğrencilerin derslerdeki başarılarını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Açıklamalarda bulunan Yavuz, şöyle konuştu:

“3 ve 3 yaş üstü öğrencilerin matematik, Almanca, İngilizce ve Türkçe derslerinde okulda verilen ev ödevlerine 5 kişilik kadroyla, makul bir ramakla yardımcı oluyoruz. Biz bu işin ticaretinde değiliz. Velilerden gelen paraların yüzde 50’sini öğretmenlerimize, yüzde 50’sini Ata Evi’mize kazandırıyoruz. Çocuk zaten saatlerini okulda geçiriyor ve ödevini yapamadığında sadece onun sorumluluğuymuş gibi davranılıyor. Çocuk o ödevi bitiremediyse kusur öğrencinin değildir. İşte tam da bu noktada çocuğun oyuna vakit ayırmasına vesile oluyoruz. Bu hizmete başlamamızın en büyük sebebi, velilerin çocuğum ev ödevlerinde başarısız söylemleri oldu. Bu açığı doldurmaya çalışıyoruz. Tek tek veya grup halinde çalışmalarımızı yapıyoruz.”

“Üniversite öğrencilerimize burs desteği veriyoruz”

Sinop’un çeşitli köy okullarında 5 yıl öğretmenlik ve okul müdürlüğü yapan Yılmaz Yavuz, eğitim ve öğretimde her zaman öğrenciden yana olduğunu belirterek, “Burada çocuklara verdiğimiz ev ödevleri desteğinden elde ettiğimiz kazancın bir kısmıyla üniversite öğrencilerimize burs desteği sağlıyoruz. Şu an Ata Evi bünyesinde 9 kız ve 6 erkek olmak üzere toplamda 15 öğrencimize burs veriyoruz.” ifadelerinde bulundu.  

“Atatürk kitaplarının hepsini neredeyse temin etmek üzereyiz”

15 Eylül Ata Evi Çağdaş Eğitim ve Kültür Derneği Kurucusu Yavuz, Ata Evinin tarihinden de bahsetti. Yavuz, “Ata Evi, 1870 yılında Rum evi olarak yapılmış. 1870’ten 1923 yılına kadar Rumlar oturmuş. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimiz kurulmuş ve ardından bir mübadele yapılmış. Selanik’ten gelen Türk ailesi buraya, buradaki Rumlar da Selanik’e yerleşmiş.” dedi.

Atatürk kitaplarının hepsini neredeyse temin etmek üzere olduklarını dile getiren Yavuz, “Atatürk’ün kendi yazdığı ve okuduğu kitapların birçoğu mevcut. Şu anda 6 bin olmuştur. 10 bine tamamlamayı hedefliyoruz. Araştırma için tarih bölümü lisans, yüksek lisans öğrencileri de buradaki kitaplardan faydalanıyor.”

Gazi ve şehit aileleri yemekte buluştu Gazi ve şehit aileleri yemekte buluştu

 “Eğitim öğretim, tüm duyu organlarına hitap edilerek yapılır”

Ata Evi’nde pedagojik anlamda eğitim verdiğini söyleyen Yavuz, eğitim ve öğretimin tüm duyu organlarına hitap edilerek yapılması gerektiğinden bahsetti. Yavuz, kendisinin hazırlamış olduğu boyama kitabıyla fiziksel katılımı desteklediğini ve bu yöntemle hem çocuğun Ata’sını tanıdığını hem de dışsal algılarının genişletildiğini vurguladı.

Yavuz, “Hazırladığım bu kitapla çocukların objeleri tanımasını amaçladım. Atatürkçe’yi hissettirmek istiyorum. Tabii amacım sadece atamızı anlatmak değil, objeleri tanıtmak ve anlatmak. Çocuklar soyuttur ve somuta çevirmek lazım. Bu kitabı somut kavramları öğretmek için hazırladım.”

Yavuz, velilerden güzel geri dönüşler aldıklarını ve şu anda 7 öğrencinin kaydının bulunduğunu söyledi. Hedeflerinin bu ayın sonuna kadar 20 öğrenci olduğunu belirtti.

Muhabir: Merve Yerli